Gameweek 1: Najbolje Fantasy opcije za kapitena - Jedan od njih četvorice, i sigurno da nećete pogriješiti

Sigurno da svi čekaju da napokon počne nova sezona u Premier ligi, a možda se tome najviše raduju Fantasy igrači kojih je ove godine nikad više u ovoj popularnoj igri.


Većina vas je već sastavila timove, a vremena da se naprave neke izmjene je jako malo, tačnije do petka to 19:30, a prvi meč je zakazan za 21:00 kada će snage odmjeriti Crystal Palace i Arsenal.

U svakoj sezoni najvažnije je pogoditi sa odabirom kapitena i to je najznačajnija odluka svakog Fantasy menadžera koji gaji nade da bude u samom vrhu poretka. Pred nama je Gameweek 1 i zbog toga smo vam pripremili 4 najbolja kandidata za kapitena. Prvi je svakako jedan od najboljih, ako ne i najbolji igrač Premier lige, Mohamed Salah.



Egipćanin je trenutno od veznjaka, igrač koji se nalazi u najviše Fantasy timova i neko bez koga se ne može započeti nova sezona Fantasy Premier lige. Salah izgleda da voli prvi vikend jer nikada nije propustio priliku da na dan otvaranja postigne gol. U zadnjih 5 godina on je na učinku od 17, 20, 12, 8 i 11 bodova, što je zaista sjajna statistika. 

Na ruku ide i prvi meč koji igraju sa novim Premierligašem Fulhamom i vjeurjemo da će biti prava goleada na Craven Cottageu. I zbog svih tih činjenica, ali i odličnih saigrača Darwin Nuneza i Luis Diaza, Salah je naš kandidat broj jedan za kapitena. Druga opcija za kapitena jeste zvijezda Tottenhama, Harry Kane, a najviše iz razloga što je Antonio Conte probudio ono najbolje u Englezu.



Kane ima impresivnih 0,65 golova po utakmici otkako je na klupu sjeo Italijan, a takođe se više zalaže u stvaranju prilika za svoje saigrače. Sjajan je tandem sa Son Heung-minom i očekuje se da budu ubitačni u novoj sezoni. Opcija broj 3 za kapitena jeste Kaneov saigrač, upravo Son. 

Južnokoreanac je minule sezone Zlatnu kopačku podijelio sa Salahom i tako pokazao da se radi o igraču koji bi se trebao naći u Fantasy timu. I Son i Kane će biti prijetnja za sve odbrane i golmane tokom čitave sezone, a u prvom kolu ih očekuje mladalačka odbrana Southamptona i vjerujemo u dobar učinak udarnog dvojca.



Na zadnjem se mjestu izbora našeg kapitena našao Erling Haaland. Jedno od najvećih mladih imena na fudbalskoj sceni je ovo ljeto došlo na Etihad i mnogi smatraju da upravo ovakav tip igrača nedostaje Pep Guardioli da se osvoji Liga prvaka napokon.

Mnogi će odmah početi raspravu oko njegovog prvog meča protiv Liverpoola kada je ostao bez učinka i neke razočarao svojom igre, ali sa druge strane neki su i zadovoljni onim što su od njega vidili. City je ostao bez trofeja, a Norvežanin u samom finišu promašio nešto što se teško promašuje.



Ipak, zbog jednog od najkreativnijih veznih redova, koje Haaland ima iza sebe, jednostavno mora biti u timu i biće konstantno u prilikama za golove. U prvom meču idu u goste West Hamu i zaočekivati je utakmicu na veliki broj golova, a i zbog toga odluka da se Haaland nađe kao kapiten.

Nadamo se da smo vam malo pomogli pri odabiru kapitena, ali sigurno da je većina već jednog od četvorice stavila za kapitena.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.