Prelazni rok u Parizu još nije završio: Galtier sprema još jedan senzacionalan transfer i napada Ligu prvaka

PSG je ovo ljeto napravio velike rezove kako u igračkom, tako i u strčnom, kadru i u novu sezonu ulaze sa velikim očekivanjima.


Smjenjen je trener, Mauricio Pochettino, kao i sportski direktor Leonardo, a njih su zamijenili Christophe Galtier na mjestu trenera dok je u fotelju sjeo Luis Campos.

Tokom ljetnog prelaznog roka su dovedena neka ozbiljna i zvučna imena, ali prema riječima novog trenera to neće biti kraj. Do sada su na Park Prinčeva stigli Nordi Mukiele, Vitinha, Renato Sanches i Hugo Ekitike, dok je u potpunosti otkupljen ugovor Nuno Mendesa koji je minulu sezonu u Parizu proveo na pozajmici.



Što se tiče odlazaka, klub od zvučnijih imana su napustili Georginio Wijnaldum i Angel Di Maria. Galtier je za sada napravio odličan posao, ali prema navodima uglednog francuskog lista L'Equipe, sprema se još jedno veliko i spektakularno pojačanje do zatvaranja pijace.

Prema istom izvoru PSG želi još da ojača vezni red, a meta je zvijezda Napolija Fabian Ruiz. Galtier želi dodati još jednog igrača na sredinu terena koji posjeduje kvalitet na obe strane terena i ove sezone napasti pehar u Ligi prvaka.



Što se tiče Ligue 1 i kupa tu bi trebali bez problema podići pehar i upravo iz tih razloga zbog borbe na više frontova Galtieru treba više kvalitetnih igrača na istim pozicijama. Isti izvor još navodi da su dva kluba u odmaklim pregovorima i da se nadaju da će u narednim danima sve biti riješeno i da će se Ruiz preseliti u glavni grad Francuske ovo ljeto. 

PSG je navodno stavio na stol 25 miliona eura, ali uprava Napolija traži 28 miliona što nije velika razlika i vjerujemo da će do konačnog dovogova brzo doći i da će 26-godišnji Španac put Francuske.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.