Zbog problema sa povredama u zadnjoj liniji Moyes mora kupovati: Univerzalac PSG-a velika želja Čekićara

West Ham je novu sezonu u Premier ligi započeo porazom od aktuelnog prvaka, Manchester Cityja, rezultatom 2:0.


Gotovo cijelu utakmicu ekipa koju sa klupe predvodi David Moyes je bila u podređenom položaju i nisu imali gotovo nikakvih izgleda da se suprostave popularnim Građanima. 

Erling Haaland, ljetno pojačanje, je postigao 2 gola i odmah na startu prvenstva pokazao o kakvom se igraču radi i da će biti veliko pojačanje za Pep Guardiolu i City. Jedan od razloga tako lošeg rezultata i igre jeste zadnja linija koju je Moyes izveo na teren.



Naime, trener Čekićara ima velikih problema u zadnjoj linijil, a razlog su povrede i eventualni odlasci. Upravo zbog toga uprava Čekićara do zatvaranja pijace će morati dovesti bar još jednog štopera. Novajlija, Nayef Aguerd je povrijeđen, Isse Diop je na pragu da postane novi igrač Fulhama, a Angelo Ogbonna i Craig Dawson nisu bili 100% spremni za meč.

Meč je na štoperskim pozicijama započeo sa Kurt Zoumom i Ben Johnsonom koji je po prirodi desni bek. Prema navodima uglednih ostrvskih medija, Moyes iz tih razloga razmišlja čim prije da dovede novog štopera, a oko je bacio na univerzalca PSG-a, Abdou Dialloa.



Zadnjih dana se mnogo pričalo o Thilo Kehreru, takođe igraču Parižana, ali iznenada su se stvari okrenuli i sada je primarni cilj 26-godišnji Senegalac. Diallo je po prirodi štoper, ali itekako može odgovoriti zadatku i kao lijevi bek, ali i kao zadnji vezni. Moyes bi njegovim angažovanjem dobio potrebnu širinu, a transfer bi trebao koštati oko 25 miliona eura.

Diallo nije u planovima Christophe Galtiera i gotovo sigurno da bi do kraja prelaznog roka trebao napustiti Park Prinčeva, a kao idealna destinacija se nameće London.

Pregovori su u odmakloj fazi i vrlo brzo bi se mogla saradnja ozvaničiti što bi se činio kao odličan posao za popularne Čekićare.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.