Romano otkrio nevjerovatan podatak: Velikanu iz Premier lige u svega 7 dana ponuđeno više od 10 igrača

Ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano se smatra jednim od najboljih u svom poslu, a specijalizovan je za fudbalske transfere.


Ovaj prelazni rok, a i svaki prethodni, Italijan odradi na maestralan način i njegovo izvještavanje gdje koji igrač završava su u velikoj mjeri tačna. 

Sada kada se ljetni prelazni rok završio Romano ne prestaje da nas šokira svojim izjavama i nevjerovatnim činjenicama koje se dešavaju na transfer tržitšu, ne samo ovo ljeto, nego skoro svaki prelazni rok. Jedna u nizu zaista interesantnih i nevjerovatnih činjenica se ovo ljeto odigrala na Old Traffordu.



Manchester United je ovo ljeto bio u fokusu jer su promijenili trenera, a i trebalo je roster promijeniti zbog minule, loše, sezone. Na klupu je stigao Erik ten Hag, a očekivalo se daleko više novih pojačanja, a može se reći i zvučnijih. U crveni dio Manchestera su stigli Lisandro Martinez, Tyrell Malacia, Christian Eriksen, Casemiro i Antony. 

Uprava Crvenih Đavola je na nova pojačanja izdvojila nešto više od 240 miliona eura, ali sve brine činjenica da je za bivšu zvijezdu Real Madrida izdvojeno čak 70 miliona plus određeni bonusi koji bi mogli u konačnici iznositi orkuglo 80 miliona eura, za jednog 30-godišnjaka to je mnogo novca.



Ono što Romano navodi jeste da je pored ovih dolazaka velikanu sa Old Trafforda ponuđeno nešto više od 10 igrača, ali ugledni Italijan ne navodi je li riječ o klubovima koji su nudili igrače ili agentima igrača. Prvi koji je nuđen jeste Memphis Depay koji je trebao biti alternatnivno riješe za Antonyja, da nije stigao mladi Brazilac. 

Takođe ponuđeni su Christian Pulisic, Yannick Carrasco, Hirving Lozano, ali je Ten Hag čekao Antonyja do samoga kraja i na kraju dočekao. Da uprava nije toliko novca izdvojila za Casemira imao bi Holanđanin priliku da potpiše igrače koji su se nudili kao alternative, a riječ je o Leandro Paredesu i Weston McKennieju.



Umjesto Aaron Wan-Bissake su nuđeni Segino Dest i Thomas Munier, ali na kraju niko nije potpisan. Ostali igrači koji su nuđeni jesu, prije svega, Frenkie de Jong koga je Barca i Joan Laporta pokušavali na sve načine prodati ovo ljeto, ali na kraju bez uspjeha. Marko Arnautović i Adrien Rabiot su bili takođe nuđeni, ali je klub nakon kritike navijača odustao od potencijalnog dovođenja.

Ovo je zaista nevjerovatan podatak da je ovoliki broj igrača nuđen klubu, a pri tom ni jedan nije potpisan. 

Unazad godinama politika kluba je kritikovana sa raznih strana, ali je Romano ovo ljeto pohvalio Ten Haga jer nije potpisao nie jednog koji je nuđen nego samo koga je on pikirao.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.