Prije 3 godine odveo Spurse u veliko finale, a sada precrtan: Moura na zimu napušta London, ali ne i ostrvo

Lucas Moura je u London stigao 2018. godine, i to u januaru, za nešto malo manje od 30 miliona eura, a stigao je iz redova PSG-a.


Brazilac se smatrao velikim talentom i upravo je sa takivm renomeom stigao na Park Prinčeva 2013. godine, a Parižani su za njegove usluge Sao Paulu platili 40 miliona eura. 

Nakon dugih 5 godina u Francuskoj želio je Moura novo iskustvo u karijeri i pozvi Tottenhama i tadašnjeg trenera Mouricio Pochettina se nije mogao odbiti. U početku je bio itekako koristan za klub, ali vremenom je njegova uloga u timu opala i već sada se priča da je na pragu novi rastanak, opet nakon 5 godina.



Moura je bio zaslužan za neke kultne trenutke u Tottenhamu i znao je obradovati sve naviječe Spursa, a pamti se polufinale Lige prvaka iz sezone 2018/19. kada je bio trostruki strijelac protiv Ajaxa. Upravo zahvaljujući golovima, jednim kasnim u 96. minutu, Brazilac je pogurao svoj klub do velikog finala u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu koje su kasnije nažalost izgubili od Liverpoola.

Od tada pa do danas je prošlo dosta vremena, mnogi treneri su se promijenili, pa je tako i status univerzalca u Londonu drugačiji. Dolazak Richarlisona i Dejana Kulusevskog je u mnogome poremetio planove Brazilca i prema navodima uglednih ostrvskih medija Moura bi u januaru mogao promijeniti sredinu.



Brazilac je gotovo zaboravljen u ovoj sezoni, a dovoljan pokazatelj toga jeste svega 12 minuta koliko je do sada odigrao u Premier ligi. Antonio Conte izgleda nema povjerenja u Brazilca i u potrazi za većim brojem minuta Moura želi da mijenja sredinu. Iako ima 30 godina sigurno da ima još šta da pokaže na fudbalskim terenima, a ako u januaru napusti London velike su šanse da će ostati na ostrvu.

Naime, za njegove usluge su iteres pokazali Newcastle United i Aston Villa koji su i tokom ljeta gledali prema Brazilcu, ali ipak bez uspjeha.

Ostaje nam da sačekamo zimski prelazni rok i vidimo u kom Premierligašu će Moura završiti ako odluči napustiti Tottenham Hotspur stadion.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.