Ovo ljeto su malo Vitinha i Sanchez: PSG krenuo po novog veznjaka koji je velika želja Manchester Uniteda

Nasser Al-Khelaifi predsjednik PSG-a je nakon još jedne loše sezone odlučio napraviti velike rezove, a na svojoj koži su ih osjetili, prije svega trener Mauricio Pochettino i sportski direktor Leonardo.


PSG jeste osvojio Ligue 1, ali loše izdanje u kupu i ispadanje već u osmini finala Lige prvaka nikako se nisu dopale prvom čovjeku Parižana i ovo ljeto je odlučio napraviti velike promijene. 

Umjesto Pochettina povjerenje na klupi velikana iz Pariza je dobio Christophe Galtier, a na mjestu sportskog direktora umjesto Leonarda je stigao Luis Campos. Imenovan je na funkciju fudbalskog savjetnika, ali se zna da je njegova uloga dovođenja igrača i ispunjavanje želja Galtieru.



Najbitniji posao za Pariz ovo ljeto jeste što su uspjeli zadržati Kylian Mbappea, a on je produžio novi, unosni, ugovor do ljeta 2025. godine. Novim ugovorom Francuz je dobio velika ovlaštenja u klubu pa se tako i sjajni napadač pitao za neka pojačanja i između ostalog kumovao otkazu Pochettina i Leonarda.

Nova sezona je počela i za sada izabranici Galtiera izgledaju odlično na terenu, a treba napomenuti da igraju bez prve zvijezde Mbappea. Osvojen je Super kup Francuske pobjedom protiv Nantesa 4:0, a sinoć je novi član Ligue 1, Clermont, deklasiran sa ubjedljivih 5:0.



Klub je ojačan sa nekoliko novih igrača, a treba izdvojiti dolaske Nordi Mukielea, Renato Sanchesa, Ekitike Huga i Vitinhe, a treba napomenuti da je otkupljen ugovor Nuno Mendesa koji je minulu sezonu bio na Parku Prinčeva kao pozajmljen igrač Sportinga. 

Nekoliko igrača je napustilo klub, a kao najzvučnija su Angel Di Maria i Georginio Wijnaldum. Svi su vjerovali da je to to što se tiče dolazaka ovo ljeto, međutim tako ne misli Galtier. Uprava Pariza želi da pomrsi račune Manchester Unitedu i pred nosom im otme veliku želju.



Naime, Erik ten Hag je i defintivno digao ruke od Frenkie de Jonga i sada se okrenuo prema alternativnom riješenju  u vidu zvijezde Napolija, Fabian Ruiza. Međutim, sada kako stvari stoje mogli bi Crveni Đavoli ostati bez još jedne želje što bi bio veliki udarac za sve na Old Tarffordu.

Prema navodima uglednog italijanskog lista Corriere dello Sport, Galtier želi dodatno da ojača svoj vezni red, iako ima je jedan od najjačih u ovom trenutku, i želja je 26-godišnji veznjak koji nastupa za velikana podno Vezuva.



Lukavi Campos želi da u transfer uključi metu Luciano Spallettija, a to je golman Keylor Navas koji je svjestan da nema budućnosti na Parku Prinčeva. Isti izvor navodi da su pregovori u odmakloj fazi i da bi Kostarikanac mogao smanjiti tržišnu cijenu za Ruiza što svakako dobro dođe.

Galtier pravi veoma jak tim koji će se moći boriti na svim frontovima i na svim pozicijama želi da ima bar 2 podjednaka igrača čime stiče kandidaturu za jednog od favorita za osvajanje Lige prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.