Kolonija Portugalaca na Molineuxu bi mogla biti bogatija za još jedno ime: Lage želi zvijezdu La Lige

Wolverhampton je porazom započeo novu sezonu u Premier ligi, a bolji od njih je bio Leeds United koji je na svom Elland Roadu pobjedio rezultatom 2:1.


Naravno da Bruno Lage nije mogao biti zadovoljan što je njegova momčad izgubila, ali prije svega treba biti ljut na svoje igrače jer su vodili i propustili zaista veliki broj prilika.

Ipak, bilo kako bilo vrijeme se ne može vratiti i mora se krenuti dalje. Sledeći meč ih očekuje na njihovom Molineux stadionu gdje dočekuju novog Premierligaša, Fulham. Velikan iz Londona je u prvom kolu sve iznenadio kada je odigrao 2:2 protiv Liverpoola, a najzaslužniji za taj bod je bio Aleksandar Mitrović koji je postigao 2 gola.



Ljetni prelazni rok još nije završio i vjerujemo da će skoro svaki tim biti još aktivan na transfer pijaci. Prema navodima uglednih ostrvskih medija, Lage želi koloniju Portugalaca da proširi za još jedno veoma sjajno i kvalitetno ime. 

Trenutno na Molineux stadionu ima, sa trenerom, 9 Portugalaca što je zaista impresivan podatak i to je najveći broj u Premier ligi svakako. Sada tom broju žele da pridodaju i zvijezdu Valencije, Goncalo Guedesa. 25-godišnji univerzalac je tip igrača koji po svim parametrima odgovara Lageu i sa njim želi povećati dubinu svog tima.



Uprava Wolvsa je već stupila u kontakt sa ljudima na Mestalli i ponudila 30 miliona eura odmah plus 5 miliona kroz određene uslove. Guedes je pružao zaista sjajne partije u dresu popularnih Slijepih miševa, a Gennaro Gattuso nema ništa protiv da ostane bez njega u novoj sezoni.

Njegova prirodna pozicija je lijevo krilo, ali se itekako dobro snalazi i na desnom krilo, a po potrebi može odgovoriti zadatku i u vidu lažne devetke. 

Lage bi sigurno dolaskom Portugalca dobio igrača koji može istodobno pokriti više pozicija i na svakoj biti izvanredan i na visini zadatka što je potrebno da se napravi rezultat.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.