Ovo zvuči pomalo nevjerovatno: Bivša zvijezda Engleske kaže da Arsenal igrao kao Barcalona te 2011. godine

Arsenal je na najbolji mogući način započeo novu sezonu u Premier ligi jer su u gradskom derbiju savladali Crystal Palace rezultatom 2:0, a strijelci su bili Martineli i auto gol Marc Guehija.


Mnogi se sigurno sjećaju kako su Topnici prošlu sezonu startali, 3 vezana poraza, i mnogi vjeruju da je to glavni uzrok zašto su na kraju za dlaku ostali bez plasmana u Ligu prvaka.

Sada Arteta ne želi da se to ponovi i veoma je fokusiran ušao u novu sezonu kako se ista situacija ne bi dogodila. Tokom ljeta je došlo dosta novih igrača, ali isto tako i otišlo, i sigurno će trebati vremena da se oni uigraju. Gabriel Jesus, Fabio Vieira, Oleksander Zinchenko, Marquinhos i Matt Turner su igrači koji su stigli na Emirates, a moglo bi se još pojačanja očekivati.



Što se tiče odlazaka tu treba spomenuti odlazak Bernd Lena koji je otišao u Fulham te Alexander Lacazettea koji se kao slobodan igrač vratio u Lyon. Nije mnogo Arteta mjenjao jer je samo dopunio pozicije koje su bile u deficitu. 

Nakon sjajnog otvaranja sezone samo riječi hvale stižu na račun igre Arsenala, a ona koja je izazvala najveće polemike jeste od bivše zvijezde Aston Ville i Engleske, Gabby Agbonlahora. 35-godišnji nekadašnji napadač je izjavio da je Arsenal izgledao toliko dobro na terenu da je posjetio na zadivljujuću ekipu Barcelone iz 2011. godine kada je na klupi sjedio Pep Guardiola i kada su dominirali planetom.



"Arsenal mi je pokazao najboljih 45 minuta fudbala. Bili su nevjerovatno. Jesus je bio tako oštar i čini se da će biti fantastično pojačanje, dok je Zinchenko bio savršen na svakoj lopti. Arsenal je igrao kao Barcalona te 2011. godine.", bio je jasan Gabby. 

Teško je suditi nakon samo jedne utakmice, ali sjajni špic je uvjeren u ovaj Arsenal da može napraviti sjajan rezultat i parirati velikanima sa vrha.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.