Otkud Barci više novac: Laporta ispunjava još jednu želju svom treneru, a Kounde zanimljivu konkurenciju

Ono što radi Barcelona nikome nije jasno, ali ono što je svima jasno da će Xavi imati na raspolaganju strašan tim za novu sezonu.


153 miliona eura na nova pojačanja, a konstantno se po medijima vrti da je Katalonski gigant u velikim finansijskim problemima. 

Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde su koštali ta famozna 153 miliona, a besplatno su stigli Andreas Christensen i Franck Kessie. Ono što je još čudnije jeste da Joan Laporta namjerava ispuniti još jednu želju svom treneru, Xaviju.



Naime, kako prenosi ugledni španski list Sport, Barcelona je krenula po zvijezdu Athletic Bilbaoa i navodno već poslala zvaničnu ponudu na San Mames koja iznosi 15 miliona eura, a riječ je o štoperu Inigo Martinezu. 

31-godišnji Španac se smatra jendim od vrhunskih štopera u La Ligi, a sada je na pragu velikog transfera. Prema istom izvoru sam Martinez će izvršiti pritisak na upravu svog kluba kako bi ga pustili i dali mu priliku da zaigra za velikana poput Barcelone.



Ono što olakšava realizaciju ovog transfera i što je cijena tako niska jeste to što Martinez ima ugovor do ljeta 2023. godine i ovo je zadnja prilika za Athletic da ga proda i unovči. Španac nema namjeru ostajati na San Mamesu nakon isteka ugovora i ako ne ode ovo ljeto na kraju sezone će postati slobdan igrač. 

Ako se Španac preseli na Camp Nou to će biti sedmi štoper kog će Xavi imati na raspolaganju pred nadolazeću sezonu.

Kounde, Christensen, Araujo, Garcia, Pique i Umtiti, i biće veoma zanimljivo viditi koji će štoperski dvojac imati prednost, a ko će do kraja prelaznog roka napustiti Katalunju.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.