Ništa od De Jonga, ali je uprava odlučna pazariti na Camp Nou: Ten Hag pronašao koga može dovesti

Nova sezona Premier lige samo što nije počela, a novi trener Manchester Uniteda Erik ten Hag još nema kompletiran roster.


Odavno stvari na Old Traffordu nisu onakve kakve bi trebale da budu, a to se odmah odražava na pojačanjima koja stižu u crveni dio Manchestera. 

Za sada na Old Trafford je doveden Lisandro Martinez, Christian Eriksen i Tyrell Malacia što je i samom Ten Hagu jasno da nije dovoljno. Na sve načine bivši trener Ajaxa želi doći do kvalitetnih pojačanja koji mogu donjeti prevagu, ali za sad želje većinom zaobilaze Old Trafford.



Velika želja Holanđanina jeste zvijezda Barcelone, Frenkie de Jong, ali realizacija transfera traje možda i mjesec dana. Klubovi su pronašli zajednički jezik, ali sjajni veznjak nema želju da napušta Camp Nou i da dođe u Manchester United.

Nije De Jong jedini, već ranije su odbili dolazak u United, Darwin Nunez i Jurrien Timber. Nije Old Trafford više tako poželjna destinacija, ali Ten Hag ne mari za tim i prema navodima uglednih ostrvskih medija pronašao je koga može da dovede iz Katalonskog giganta.



Naime, riječ je o mladom Sergino Destu, a interes oko ovog transfera je potvrdio i ugledni italijanski novinar, Fabrizio Romano. Dest nije u planovima Xavija i tu situaciju želi Ten Hag da iskoristi i dovede sjajnog beka. Amerikanac je u Barcu stigao kao velika nada, ali se nikako nije snašao i sada Xavi želi da ga se riješi. 

Prema istim izvorima uprava Crvenih đavola je spremila 20 miliona eura kako bi se transfer što prije realizovao, a mogao bi biti gotov do početka prvenstva. 

Ten Hag ne vjeruje puno u Aaron Wan-Bissaku i bek bi mogao u narednim danima spakovati kofere i napustiti Old Trafford.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.