Nakon Lukakua i Wernera, Tuchel se želi riješiti gotovo cijele prednje linije: Samo je 1 zvijezda sigurna

Chelsea je ostao bez vlasnika, Romana Abramovicha, koji je iz dobro poznatih razloga morao napustiti klub, ali se njegov odlazak skoro pa i ne osjeti.


Ekspresno je pronađen novi vlasnik, Todd Boehly, koji je uložio novac i spreman je još ulagati sve dok je transfer tržište otvoreno. 

Na nova pojačanja je već potrošeno nešto malo više od 185 miliona eura, a prema navodima uglednog britanskog lista The Guardian biće potrošeno još. Pominje se još nekoliko igrača koje Thomas Tuchel želi pridodati već pristiglim Raheem Sterlingu, Kalidou Koulibayju i Marc Cucurelli.



Do sada je bilo i odlazaka sa Stamford Bridgea, a kao najbitniji odlasci jesu Antonio Rudiger, Andreas Christensen, Timo Werner i Romelu Lukaku. Otišla su 2 štopera i 2 napadača, a prema istom izvoru Tuchel želi da se riješi gotovo cijele ofanzivne linije i započne izgradnju nove koja će povratiti rezultate.

Kako isti izvor navodi jedino ko bi trebao imati sigurno mjesto u novoj ofanzivnoj liniji jeste Kai Havertz. Tuchel itekako vjeruje u svog sunarodnika i jedino njega smatra visokokvalitetnim u ofanzivnoj liniji. Ovo se čini idealna prilika za brojne klubove da stignu do kvalitetnih ofanzivaca kao što su Hakim Ziyech, Christan Pulisic, Callum Hudson-Odoi.



Ova 3 igrača bi do zatvaranja ljetnog prelaznog roka mogli napustiti Stamford Bridge, a zainteresovanih klubova svakako da ima. Lukaku i Werner su dva skupo plaćena razočarenja, a prema Tuchelovim riječima u tu kategoriju spada i 23-godišnji Amerikanac.

Biće veoma zanimljivo ispratiti dešavanja na Stamford Bridgeu i kako će nova ofanzivna linija Plavaca u budućnosti izgledati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.