Nottingham Forest od novih igrača može sastaviti još jedan tim: Cooper dovodi i 13 pojačanje ovo ljeto

Napokon je startovala nova sezona u Premier ligi, ali većina klubova je nije spremno dočekala i rosteri nisu još kompletirani.


Nottingham Forest je jedan od klubova koji je ovo ljeto bio najaktivniji na transfer tržištu, a razlog toga jeste čak novih 12 igrača koji su došli i na tome se Steve Cooper ne misli zaustaviti. 

Novi Premierligaš je shvatio ozbiljno ovu sezonu, a trener Foresta smatra da nema dovoljno dobar tim koji bi na kraju ostao u ligi i zbog toga je doveo gotovo čitav jedan tim. Od tih 12 novih pojačanja treba izdvojiti rekord kluba Taiwo Awoniyija koji je plaćen nešto malo više od 20 miliona eura, a tačno 20 miliona je izdvojeno za sjajnog defanzivca Liverpoola, Neca Williamsa.



Na City Ground su još stigli Jesse Lingard, Moussa Niakhate i Dean Henderson koji je stigao na pozajmicu do kraja sezone, a na sva pojačanja je izdvojeno nešto malo manje od 95 miliona eura. Kada se sve uzme u obzir Cooper je sastavio veoma ambiciozan tim, ali će sigurno trebati vremena da se igrači uigraju i naprave rezultat. 

Međutim, do kraja prelaznog roka uprava Foresta planira još pojačanja, a već jedno je pikirano. Naime, Cooper je oko bacio na zvijezdu Lyona i jednog od traženijih veznjaka današnjice, Houssem Aouara. 24-godišnji Francuz je meta brojnih klubova, između ostalih, Leicester City i Betis.



Nottingham Forest se nada da će pobjediti u utrci za sjajnog veznjaka i prema navodima uglednih ostrvskih medija oni su ti koji su trenutno najbliži zvijezdi Lyona. Isti izvori takođe navode da bi velikan Ligue 1 pristao na ponudu od oko 15 miliona eura što je za kalibar kakav je Francuz itekako niska cijena.

Aouar ima još jednu godinu ugovora sa Lyonom i velikanu je ovo zadnja prilika da ga proda i unovči jer bi po okončanju ove sezone mogli ostati bez zvijezde potpuno besplatno. 

Dolaskom Francuza na City Ground, Cooper bi imao veoma perspektivan tim i vjerujemo da bi mogli izboriti opstanak u društvu najboljih.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.