Monaco pravi veoma zanimljiv tim: Sarr je na pragu, a uprava se odmah okreće prema zvijezdi Manchestera

Monaco je minulu sezonu završio na poziciji broj 3 i u kvalifikacijama za grupnu fazu Lige prvaka snage odmjerava sa PSV-om.


Prvi meč je odigran na stadionu Luis-II i završen je nerješenim rezultatom 1:1, a večeras je na programu uzvratni meči koji se igra na Philips stadionu u Eindhovenu. 

Tokom ljeta Monaco je ostao bez Aurelien Tchouamenija za koga su zaradili visokih 80 miliona eura, ali za sada taj novac nisu pretjerano trošili. U Kneževinu je stigao Takumi Minamino i Breel Embolo, i za ovaj dvojac je potrošeno nešto malo manje od 30 miliona eura.



Philippe Clement, trener Monaca, se ne misli na ova dva pojačanja zaustaviti nego do kraja prelaznog roka želi još neke pozicije da ojača. Prema navodima uglednog francuskog lista L'Equipe, uprava Monaca je na pragu da realizuje transfer, a riječ je o sjajnom štoperu Chelsea, Malang Sarrom.

Riječ je o pozajmici sa pravom otkupa ako 23-godišnji Francuz zadovolji i taj transfer bi trebao biti realizovan u narednim satima. Međutim, to nije sve, prema istom izvoru Clement je sada oko bacio na zvijezdu Manchester Uniteda, a riječ je o Eric Baillyju.



Erik ten Hag iskusnog štopera nema u ozbiljnim planovima i zbog toga bi se ovaj transfer veoma lako mogao dogoditi. Monaco takođe ide na to da prvo bude pozajmica sa pravom otkupa i sve su prilike da ćemo u novoj sezoni kao štoperski tandem, velikana iz Kneževine, gledati Sarr - Bailly. 

Vjerovatno neće imati šta tražiti pored PSG-a u Ligue 1, ali nikad se ne zna i upravo zbog toga Clement želi napraviti tim koji će se adekvatno boriti na više frontova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.