Iako je ostvario uvodnu pobjedu, Howe nije zadvoljan: St James Park očekuje novog špica - 2 opcije na stolu

Nova sezona Premier lige je počela, a Newcastle United ju je započeo pobjedom i tako nastavio u istom smjeru kao što je minulu završio.


Sa laganih 2:0 je savladan novi Premierligaš Nottingham Forest i ako se po jutru dan poznaje ova sezona bi mogla biti itekako uspješna za popularne Svrake.

Krajem prošle godine su postali najbogatiji klub na planeti, ali ovo ljeto tu svoju finansijsku moć ne pokazuju. Stigla su tek tri pojačanja Sven Botman, Nick Pope i Matt Targett koji je polusezonu već proveo na St James Parku i sada je samo ugovor otkupljen u potpunosti.



Svi su mislili da će Eddie Howe napraviti daleko jači klub i da će stići daleko veća imena, ali za sada je skorman. Iako je ostvario pojedu u prvom kolu, trener Svraka nije zadovoljan, a posebno ofanzivnom linijom, tačnije napadačaima. 

Zbog toga prema navodima uglednog britanskog lista The Mirror, Howe ima 2 želje da ojača svoj napada. Prema istom izvoru riječ je o Luis Murielu i Raul de Tomasu. Radi se o dva zaista sjajna napadača, ali sve iznenađuje činjenica da klub ima toliki novac i traži takav kalibar igrača.



Muriel i Raul iza sebe imaju sjajne sezone i bilo bi ih veoma interesantno gledati u najjačoj ligi na planeti. Isti izvor navodi da bi Newcastle za zvijezdu Atalente trebao izdvojiti oko 15 miliona, dok bi se zvijezdu Espanyola mora ruka malo dublje zavući u džep, a pominje se cifra oko 40 miliona eura. 

Howe smatra da cijelu sezonu neće moći iznjeti sa Chris Woodom i Callum Wilsonom i zbog toga se sprema da dovede minimalno dva nova napadača.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.