Klopp je razočaran početkom sezone i odmah izlazi na transfer tržište: Meta veznjak Milana od 50 miliona

Jurgen Klopp nakon sjajnog izdanja njegove momčadi u Community Shieldu protiv Manchester Cityja i osvajanju trofeja, nikako ne može da bude zadovoljan utakmicom prvog kola Premier lige.



Liverpool je protiv novog Premierligaša, Fulhama, uspio tek da remizira 2:2 nakon što su dva puta gubili na Anfield su tek uspjeli da odnesu jedan bod.

Dvostruki strijelac za Fulham je bio Aleksandar Mitrović, dok su za Redse golove postigli novajlija, Darwin Nunez, i ko drugi nego Mohamed Salah. Kloppu se nikako nije svidio pristup njegovih momaka, a posebno mu se nije dobao vezni red koji nije bio na visini zadatka.



Utakmicu je započeo sa Jordan Hendersonom, Fabinhom i Thiago Alcantarom koji su bili i više nego poražavajući. Njemački stručnjak na sredini terena ima mnoštvo sjajnih fudbalera, ali izgleda da mu nedostaje superzvijazda na tom dijelu terena i upravo iz tog razloga je spreman izaći na transfer tržište da pronađe nekog novog i kvalitetnog.

Prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, Klopp je bacio oko na 50 miliona vrijednu zvijezdu Milana, Ismael Bennacera. Isti izvor smatra da bi Njemac potpisom Alžirca dobio na sredini terena tu potrebnu kvalitetu koja trenutno nedostaje timu i nekoga ko itekako zna da barata sa loptom.



Klopp je sam svjestan da treba vezni red mijenjati jer polako zvijezde ulaze u godine i postali su pročitana knjiga. Iz tog razloga smatra da bi 24-godišnji Alžirac mogao biti adekvatna investicija, a uprava već radi na ponudi koja bi trebala zadovoljiti kako Rossonere tako i samog igrača. 

Bennacer je jedan od najzaslužnijih igrača zašto je Milan napokon osvojio Seriju A i možda je sada spreman za iskorak naprijed i najjaču ligu na planeti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.