Arsenal ne misli stati: Arteta krenuo i po šesto pojačanje - Meta zvijezda Rossonera vrijedna 55 miliona

Novo ljeto, a na Emiratesima iste navike, Mikel Arteta je doveo već 5 novih igrača i na tome ne misli stati.


Do sada je već potrošeno nešto malo više od 130 miliona eura, ali do zatvaranje transfer pijace ta cifra bi mogla biti itekako veća. 

Napokon je uprava Arsenala odlučila razbiti kasu i upravo zahvaljujući tome Arteta polako sklapa tim koji bi mogao parirati velikanima sa vrha. Prošlo ljeto je na nove igrače potrošeno oko 165 miliona eura što je ozbiljan novac, a ovo ljeto bi mogli još više potrošiti.



Za sada su na Emirates stigli Fabio Vieira, Gabriel Jesus, Oleksandr Zinchenko, Matt Turner i Marqinhos, a uskoro se očekuje još jedno veliko ime. Naime, prema navodima uglednogi italijanskog lista CalcioMercato, Arteta želi dodatno da ojača sredinu terena i da je oko bacio na mladu zvijezdu Milana.

Riječ je o 22-godišnjem Sandro Tonaliju koji je jedan od zahvalnijih veznjaka i igrač po mjeri Artete. Trener Arsenala je ozbiljno zagrizao i čini sve kako bi ga vidio u svom timu do zatvaranja transfer tržišta. Prema istom izvoru uprava Topnika je spremila čak 55 miliona eura kako bi ubjedila upravu Rossonera i kako bi pristali na transfer.



Arteta želi da ojača konkurenciju na poziciji zadnjeg veznog koju trenutno pokrivaju Granit Xhaka, Thomas Partey i Mohamed Elneny. Tonali bi bio dugoročno riješenje na sredini terena i akvizicija od 55 miliona bi mogla biit pun pogodak.

Italijan igra standardno i jedan je od zaslužnijih igrača zašto je Milan nakon dugo godina opet osvojio Seriju A. 

Topnici polako prave tim koji će sigurno moći parirati velikanima u vrhu i sve čine da im se ne ponovi minula sezona kada su u samom finišu ostali bez plasmana u Ligu prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.