Klopp čuva Firmina dok ne pronađe adekvatnu zamijenu: Želja jedan od najtraženijih špiceva Serije A

Jurgen Klopp je odbio da ostane bez još jedne zvijezde, jer je stopirao transfer Roberto Firmina u Juventus.


Stara Dama je nešto malo više od 20 miliona stavila na stol upravi Redsa, ali je ta ista ponuda ekspresno odbijena i Brazilac će ostati još jednu godinu na Anfieldu. 

Brazilac ostaje bez ugovora u ljeto 2023. godine i gotovo je već jasno da novi neće biti produžen i da će klub napustiti potpuno besplatno. Klopp dobro zna šta radi, a prema navodima uglednog Calcio Mercata uveliko se radi na zamijeni za Firmina. Isti izvor navodi da je zato odbijena ponuda za Brazilca ovo ljeto jer nije pronađena alternativa.



Ovo ljeto je doveden Darwin Nunez, ali je klub napustio Divock Origi i u samom špicu ostaje Brazilac i Urugvajac sami. Upravo zbog skaraćene rotacije na mjestu napadača Klopp nije dopustio odlazak Firmina jer Nunez ne može sam iznjeti sezonu i borbu na više frontova. 

Klopp uveliko traga za novim špicem, a izbor je pao na zvijezdu Intera i jednog od najtraženijih napadača Serije A, Lautaro Martineza. Lautaro se odavno povezuje sa odlaskom iz Intera, ali za sada na Giuseppe Meazzu još nije ni jedna konkretna ponuda stigla.



Trener Liverpoola razmišlja o Argentincu kao nekome ko može odmjeniti Firmina, ali na realizaciju transfera razmišlja tek u zimu ili tek sledeće ljeto. Klopp smatra da ovu sezonu može izgurati sa Firminom i Nunezom, i kao alternativnom riješenjem Diogo Jotom. 

Klopp definitivno razmišlja u budućnost i zbog njegovog razmišljanja je Liverpool jedan od najboljih klubova današnjice.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.