Najveća greška je potpisati igrača koji ne želi doći u klub: Ten Hag mijenja mišljenje i kreće po zvijezdu Apenina

Uprava Manchester Uniteda je kao novog trenera dovela Erik ten Haga i svi se nadaju da je on taj koji će nakon Jose Mourinha donijeti neki pehar na Old Trafford.


Pred sjajnim stručnjakom je veoma težak zadatak i sve su oči uprte u to šta će Holanđanin napraviti, a za sada što se tiče pojačanja ne ide dobro. 

U crveni dio Manchestera je nekoliko igrača odbilo da dođe, a razlozi su navodno neigranje Lige prvaka kao i nedovoljne ambicije kluba. Darwin Nunez i Jurrien Timber su već odbili dolazak na Old Trafford, dok je Frenkie de Jong velika želja Ten Haga, ali Holanđanin nema želju dolaska u Manchester.



Ništa gore nema nego gubiti vrijeme za nekog igrača koji nije spreman doći u klub koji trenutno prolazi kroz teško razdoblje. Upravo zbog toga Ten Hag i uprava Crvenih Đavola dižu ruke od sjajnog veznjaka i okreću se alternativnim riješenjima koje su već spremne. 

Prva želja je bio Srbin, Sergej Milinković-Savić, ali se sada pojavila nova meta prema italijanskim uglednim listovima. Naime, Ten Hag je opasno zagrizao za zvijezdu Napolija, Fabian Ruiza. Napoli se ovo ljeto možemo reći raspada pa ne bi čudilo da vidimo kako i sjajni Španac napušta Diego Armando Maradona stadion.



Klub su već napustili Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Kalidou Koulibaly, Arkadiusz Milik, David Ospina kao i još nekolicina manje bitnih igrača. Upravo ovo rasulo podno Vezuva želi United da iskoristi i pokupi sjajnog Ruiza kome ugovor ističe sledeće ljeto i mogli bi ga pazariti po veoma pristupačnoj cijeni.

Vjerujemo da će uprava Napolija pristati na razumnu cifru jer u slučaju da ga sačuvaju ovu sezonu, a ne produže novi ugovor, mogu rizikovati da ga izgube potpuno besplatno. 

Ten Hag čini sve kako bi sklopio tim koji će moći parirati velikanima iz vrha i da se na klupi zadrži kao veliki Alex Ferguson.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.