Gubitak Hallera pred novu sezonu je veliki udarac za Dortmund: Terzić pomoć traži od zvijezde La Lige

Borussija Dortmund je ovo ljeto bila jedna od najaktivnijih na transfer tržištu, a 86 miliona utrošenih na nova pojačanja to dovoljno govori.


Neka od zvučnijih imena koja su stigla na Signal Iduna Park jesu Sebastien Haller, Karim Adeyemi, Niklas sule i Nico Schlotterbeck.

Činjenica jeste da su ostali bez Erling Haalanda, ali i pored tog gubitka Edin Terzić će na raspolaganju opet imati respektabilan roster. Međutim, nije sve tako sjajno u Dormtundu pogotovo nakon saznanja da je za Hallera sezona već gotova zbog zdravstvenih problema.



27-godišnjem napadaču je otkriven rak testisa i za njega je sezona gotiva prije nego je počela. Svakako da je to veliki šok za sve, ali dalje se mora i zbog toga Terzić traga za još jednim napadačem kako bi nadomjestio gubitak Hallera.

Prema navodima uglednog njemačkog lista Bild, Terzić je oko bacio na zvijezdu La Lige i sigurno najboljeg igrača Espanyola, Raul de Tomasa. 27-godišnji Španac je nekada nosio dres Real Madrida, ali nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže. Ono čime se može pohvaliti jeste da je uspio debitovati za Kraljevski klub i to je to.



Minulu sezonu je završio sa 17 golova uz 3 asistencije na 34 utakmice u La Ligi. Te sjajne brojke su ga i preporučile Terzuću, a uprava Dortmunda je navodno spremna izdvojiti čak 30 miliona eura da se transfer što prije realizuje. 

Nova sezona započinje ovoga vikenda i veoma je malo vremena ostalo da se sve kocice sklope, a sigurno da nas očekuje veoma uzbudljiva sezona u Bundesligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.