Klopp nema namjeru odustati od još jednog špica: Meta super talentovani Južnoamerikanac od 60 miliona

Jurgen Klopp je ovo ljeto već izdvojio 75 miliona eura za novog špica, Darwin Nuneza, a sada se sprema izdvojiti još 60 miliona za još jednog napadača.


Njemac na klupi Liverpoola je odlučan ovo ljeto dodatno ojačati svoje napadačke opcije, a to želi učiniti sa super talentovanim Južnoamerikancem. 

Anfield je napustio Sadio Mane, Divock Origi, Takumi Minamino i ti gubitci tjeraju Kloppa da dodatno ojača svoju ofanzivnu liniju. Pored već pomenutog Nuneza, Klopp na raspolaganju kao klasične napadače ima samo još Roberto Firmina i Diogo Jotu koji može po potrebi da bude klasičan napadač iako mu to nije prirodna pozicija.



Prema navodima uglednih listova sa ostrva, Njemac je oko bacio na 19-godišnju zvijezdu Santosa, Marcos Leonarda. Mladi Brazilac se smatra jednim od najboljih igrača za svoje godine i već mu se sada predviđa velika i blistava karijera.

Južnoamerička nada fudbala ima otkupnu klauzulu od 60 miliona eura i uprava Redsa je navodno spremna da je aktivira već ovo ljeto. Dolazak Leonarda na Anfield bi bio sjajan posao za Kloppa, a ujedno bi trebao biti zamijena za sunarodnika Firmina.



U minuloj sezoni se može pohvaliti sa učunkom od 15 golova i 5 asistencija na 39 utakmica što je pokazatelj da se radi o fantastičnom napadaču. Mogli bi Leonardo i Nunez činiti sjajan Južnoamerički napadački tandem i biti budućnost kluba sa Anfielda. 

Liverpool je sjajno započeo novu sezonu osvajanjem trofeja u Community Shieldu gdje su sa 3:1 bili bolji od Manchester Cityja i tako dali do znanja svima da su prvi kandidati za pehar u Premier ligi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.