Zapamtite ovo ime, Gleison Bremer: Jedan od najboljih defanzivaca napušta Torino i dolazi na ostrvo

Gleison Bremer je jedan od najboljih štopera na apeninskom poluostrvu, ali i jedan od najtraženijih defanzivaca današnjice.


25-godišnji Brazilac već 4 godine brani boje drugog po veličini kluba iz Torina, a sada je izgleda došlo vrijeme da svoj karijeru nastavi u nekom daleko većem klubu. 

U sezoni 2021/22 sjajni Brazilac je dobio nagradu za najboljeg defanziva Serije A što je svakako veliki uspjeh kada se zna kakvi sve defanzivci igraju na Apeninskom poluostrvu. Upravo zbog tog sjajnog priznanja i fenomenalnih partija na terenu, uprava Torina bi ga mogla itekako unovčiti ovo ljeto. Ugledni italijanski list La Gazzetta dello Sport navodi da je Torino spreman sjajnog štopera pustiti za 50 miliona eura.



Koliko toliko pristojna cijena koja je zainteresovala nekoliko klubova sa ostrva. Naime, Arseanal, Chelsea i Tottenham su 3 velikana iz Londona koja su prema istom izvoru ušla u raz za Brazilcem. Sva 3 velikana traže novog defanzivca, a najpotrebniji je trenutno Thomas Tuchelu i Plavcima. Antonio Rudiger i Andreas Christensen su bivši i njihovim odlaskom je ostala velika rupa u odbrnai koja se mora popuniti ako misle biti konkurentni u nadolazećoj sezoni. 

Cijena i potencijal su itekako primamljivi, ali ostaje da se vidi gdje će, i da li će, Bremer napustiti Torino, a da je vrijeme za iskorak svakako jeste.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.