Salah je sada i definitivno kralj Anfielda - Postaje najplaćeniji u istoriji Redsa, a uslivi isplivali na površinu

Mohamed Salah je i zvanično potpisao novi ugovor sa Liverpoolom i tako postao najplaćeniji igrač Redsa u istoriji.


Svakako da je to i zasližo svojim partijama na terenu iz minulih sezona, a cifra koju će Egipćanin inkasirati svake sedmice sve ostavlja bez daha. 

Ipak, nije to još ona cifra koja bi ga svrstala u najplaćenije igrače na planeti, ali i sa ovim je u samom vrhu. Prema navodima pojedinih ostrvskih medija novi ugovor je potpisan do ljeta 2025. godine, a svake sedmice na njegov račun će leći skromnih 350 hiljada funtu. Međuti, to nije sve jer ako se ostvare neki ciljevi i učinak Egipćanina bude na zadovoljavajućem nivou mogao bi dodatni bonus dobiti.



Prema istim izvorima, ako se ostvare zacrtani ciljevi Salah bi sedmično onda trebao zarađivati i više od 400 hiljada funti, a to bi mu trebalo biti isplaćeno kao bonus. Cifra od koje zaista glava boli, a sam Salah smatra da se se trebali ispuniti kako zacrtani ciljevi kluba, tako i njegovi individualni. Sa ovom cifrom će postati najplaćeniji igrač u istoriji kluba i teško da će neko u narednim godinama da se približi toj cifri.

Smata se da je odlazak Sadio Manea i Divock Origija uticao da Salah dobije novi ugovor, a da nisu ove dvije zvijezd napustile Anfield to bi morao onda Egipćanin odraditi.

Potpisivanjem novog ugovora Jurgen Klopp je dobio veliko pojačanje pred nadolazeću sezonu i mogao bi biti ključ novog, velikog, uspjeha Redsa.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.