Povratak Ronalda na Old Trafford nije dobro pao svima: Čak 3 zvijezde progovorile da nisu zadovoljne

Cristiano Ronaldo je prošlo ljeto uzdremavo fudbalsku javnost kada je napustio Juventus i vratio se u Manchester United, a isto bi mogao učiniti i ovo ljeto.


Jedan od najboljih igrača ikada bi ovo ljeto mogao napustiti Old Trafford zbog činjenice da nije sretan u klubu i zbog toga što nisu izborili Ligu prvaka.

Portugalac je to navodno već i rekao čelnim ljudima, a iz uprave su odgovorili da če on napustiti Old Trafford samo ako stigne adekvatna ponuda. Trebalo je dugih godinu dana da na površinu isplivaju neke negativne stvari iz svlačionice, a možda je i to uzrok lošeg rezultata iz sezone koja je iza nas. Navodno su čak 3 zvijezde bile veoma razočarane što je Portugalac došao u crveni dio Manchestera i možda je upravo on uticao na lošu atmosferu.



Prvi koji je itekako nezadovoljan bio kada je saznao da zadnjeg dana na Old Trafford dolazi Portugalac jeste, Edinson Cavani. Urugvajac je trebao biti prvi napadač tadašnjeg trenera Ole Gunnar-Solskjaera, bar je tako bilo dogovoreno, gdje su ga bukvalno molili da potpiše ugovor na još jednu sezonu, a pored toga je i zadužio kultni broj 7.

Međutim, dolaskom Ronalda znalo se ko će biti udarna igla, a Urugvajac je predao broj 7 Portugalcu i bio je bukvalo degradiran što brojka od svega 20 utakmica u svim takmičenjima dovoljno govori. Drugo ime koje je takođe izrazilo nezadovoljstvo jeste Anthony Martial. Francuz je dobiao sve manje minuta, a rezultat tako malog broja minuta jeste pozajmica u Sevillu koja se desila u januaru ove godine.



Ipak ni na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu se nije nešto posebno dokazao, ali svi vjeruju da je uticaj Ronalda bio veliki na njegovo raspoloženje i cijelu sezonu. Zadnje ime jeste Harry Maguire koga je povratak Ronalda iritirao. Kapiten Crvenih Đavola iza sebe ima najlošiju sezonu u karijeri i nešto se pod hitno mora promijeniti. Englez smatra da je Ronaldo sam preuzeo ulogu vođe i da se on osječao manje bitnim.

United u novu sezonu ulazi sa novim trenerom Erik ten Hagom, a za sada na Old Trafford nije stiglo ni jedno novo ime i pravo je pitanje kako će izgledati Crveni Đavoli i da li će se situacija u svlačionici popraviti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.