Juventus na jednoj strani, 15 italijanskih klubova na drugoj - Glavni razlog UEFA

Juventus je "zaratio" sa 15 klubova Serije A, dok su po strani u ovom "sukobu" odlučili ostati Fiorentina, Milan, Inter i Roma. 


Danas je objavljeno da je velika većina klubova Serije A potpisala specificnu rezoluciju.
Riječ je o rezoluciji kojom se obavezuju da će podržavati sve iz ostalih vrhunskih liga Evrope koji se protive UEFA-i i ECA-i (Evropska asocijacija klubova) i na taj način zaštiti svoje ali i interese Serije A.



Kako smatraju predstavnici pomenutih 15 klubova iz Serije A, planovi koji sadrže sistem promocije i relegacije u evropskim međunarodnim takmičenjima mogli bi dovesti do pada od 35% kada je u pitanju zarada od prodanih ulaznica u Seriji A.

Međutim, Juventus je "oborio" pomenutu rezoluciju za koju, logično, neće ni da čuje jer je upravo predsjednik Stare dame Andrea Agnelli i prvi čovjek ECA-e, te se zalaže za evropsku "Super ligu". 



Također, Inter, Milan, Fiorentina i Roma su odlučili ostati suzdržani po pitanju rezolucije. "Čak iako se njegova vizija pokaže ispravnom za zaštitu evropskog fudbala, bio je u krivu u pogledu metoda i komunikacije", poručio je predsjednik Serije A Gaetano Micciche prvom čovjeku UEFA-e Aleksanderu Čeferinu - u vezi sa mogućom reformom formata evropskih takmičenja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.