United u Barci pronašao igrača po svojoj mjeri: Uspostavljeni kontatki, Barca neće praviti probleme

Barcelona sigurno ne bi imala ništa protiv jednog ovakvog transfera s obzirom da se radi o igraču na kojeg i ne računaju previše u narednom periodu. 


Manchester United će ovog ljeta poprilično izmijeniti svoj sastav, spekuliše se da će Old Traford napustiti Paul Pogba i David De Gea.
Bio bi to težak udarac za klub pošto bi morao da pronađe adekvatne zamjene u trenutku kada klub ne nastupa u Ligi prvaka što je sigurno loša situacija za privući neka od najvećih imena da potpišu baš za njihov klub.



Katalonski Sport tvrdi da su "Crveni đavoli" uspostavili inicijalne kontakte sa Barcelonom u vezi dovođenja poprilično dobrog veznjaka hrvatske reprezentacije, Barceloninog Ivana Rakitića.

Na Kamp Nou je stigao Frenki de Jong, pa je pozicija Hrvata na sredini terena moglo bi se reći veoma nesigurna u ovom trenutku. Dogovor bi mogao biti postignut za 60 miliona eura što Unitedu ne bi trebalo da predstavlja problem.



Međutim, postavlja se pitanje da li 31-godišnji fudbaler želi da se preseli na Old Traford budući da se neće takmičiti u najelitnijem evropskom takmičenju naredne sezone što bi mogla biti zaista otežavajuća okolnost za realizaciju ovog transfera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.