I to je moguće: Došao u Grčku na pozajmicu iz Rome, zabio 21 gol u sezoni i klub ga ne želi otkupiti

Grčki AEK iz Atine nije želio otkupiti napadača koji je imao zaista impresivan rezultat ove seozne.


Ne bi tu bilo ništa čudno da 22-godišnji Argentinac nije zabio 21 pogodak u dresu AEK-a otkako je stigao na posudbu iz Rome.
AEK je objavio da Ezequiel Ponceov ugovor neće biti produžen na stalnoj osnovi, iako je postojala opcija da ga grčki velikan otkupi na kraju sezone i tako ovaj igrač postane redovan član njihove ekipe.



"Zahvaljujemo igrau na doprinosu u sezoni kada je nosio dres AEK-a i želimo mu sve najbolje u narednoj sezoni", objavio je AEK. Ponce je izrazio puno lijepih riječi na račun AEK-a i rekao je da je imao drugu ponudu iz Grčke.

Međutim on poručuje da AEK ostaje u njegovom srcu i jedini tim u toj zemlji za koji bi igrao. On je prethodno igrao na pozajmicama i u španskoj Granadi i franscukom Lilleu, no nije ni približno ovako dobro odradio sezonu.



U oba kluba je dao po dva gola dok je igrao na pozajmici, a sada 21 gol u Grčkoj ligi, ali reklo bi se samo da bi dobio riječi hvale za to, ali ko zna - možda u Romi budu sada ozbiljno računali na njega.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.