Tuchel diže ruke od Koundea i Kimpembea: Koulibaly dobija neočekivanog partnera od čak 80 miliona eura

Nova sezona samo što nije počela, a Thomas Tuchel nema spreman novi štoperski dvojac koji bi trebao zamijeniti Antonio Rudigera i Andreas Christensena.


Tuchel se ovo ljeto susreo sa velikim problemima, a klub su napustili pored stadnardnog štoperskog dvojca još i Romelu Lukaku. 

Koliko toliko je Njemac uspio zakrpiti rupu u odbrani dolaskom Kalidou Koulibalyja, ali to sigurno neće biti dovoljno da se bori za sami vrh u Premier ligi. Takođe na Stamford Bridge je stigao i Raheem Sterling koji je za nešto malo više od 55 miliona stigao iz redova Manchester Cityja.



Ako misli napraviti rezultat u novoj sezoni Tuchelu je potreban još jedan napadač i sigurno još jedan kvalitetan štoper. Sa velikanom iz Londona su se povezivali Jules Kounde, zvijezda Seville, i Presnel Kimpembe, zvijezda PSG-a. 

Međutim, kako vrijeme prolazi tako i Tuchel polako diže ruke jer nekih značajnih pomaka, oko angažovanja jednog od pomenute dvojice, nema. Tuchelu je dosta čekanja i sada se sprema za neočekivan potez, a na Todd Boehlyju je da razbije kasu i ispuni želju Njemca.



Naime, Tuchel sada želi što prije da završi transfer sjajnog štopera iz Leicestera, a riječ je o Wesley Fofani za koga se sprema cifra od čak 70 miliona eura. Razlog tako velike cifre što uprava Leicestera traži jeste što mladi Francuz ima ugovor do 2027. godine. 

21-godišnji štoper popularnih Lisica je prošlu sezonu gotovo cijelu propustio zbog preloma noge, ali i pored toga Tuchel vjeruje da može biti veoma bitan za njegov tim u novoj sezoni i da je povreda za njega prošlost.



Radi se o zaista sjajnom štoperu kome se predviđala blistava budućnost, ali ga je povreda spriječila da se pokaže. Još je mlad i sigurno može izrasti u velikog štopera samo ako ga povrede u novoj sezoni zaobiđu, a Tuchel ga vidi kao idealnog partnera Koulibalyju i spreman je učinit sve u narednim danima da ga dovede.

Vremena je sve manje, a nova takmičarska sezona u Premier ligi kreće za nešto malo više od 7 dana i Tuchel mora što prije reagovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.