Kraj jedne ere koja je trajala čak 11 godina: Rodgers bira između 2 imena ko će zamijeniti velikog Danca

Sve je izgledniji rastanak Kasper Schmeichela i Leicestera, a po svemu sudeći novi klub velikog Danca će biti francuska Nica.


Nakon dugih 11 godina se završava jedna era, a sin legendarnog golmana Manchester Uniteda, Peter Schmeichela, se može pohvaliti da je sa popularnim Lisicama iznenadio sve i osvojio Premier ligu.

Ostrvski mediji javljaju da je 35-godišnji Danac dogovorio lične uslove sa Nicom i da je ostalo samo da se dva kluba dogovore oko visine obeštećenja. Kaspera ćemo od sledeće sezone gledati na Azurnoj obali i vjerujemo da bi u velikanu Ligue 1 mogao okončati svoju bogatu karijeru.



Brendan Rodgers će odlaskom Schmeichela izgubiti jednog od najboljih igrača i da će do početka nove sezone morati pronaći adekvatnu zamijenu. Ljetni prelazni rok na King Power stadionu za sada protiče veoma mirno jer još ni jedno jedino pojačanje nije stiglo, a klub je napustio samo Eldin Jakupović, golman kome je ugovor istekao i isti nije produžen. 

Kada klub još napusti Danac, Rodgers će na raspolaganju imati samo 29-godišnjeg Danny Warda koji je sada već davne 2018. godine stigao u klub, ali od tada do danas svega 18 utakmica branio. Minule sezone se samo jednom našao u prvoj postavi u Premier ligi i zbog toga Rodgers traga za još jednim čuvarom mreže.



Isti mediji sa ostrva javljaju da se Rodgers razmišlja oko 2 imena, a riječ je o golmanu Arsenala i Nantesa, Bernd Lenu odnosno Alban Lafonteu. Leno je izgubio mjesto startnog čuvara golmana otkako je na Emirates stigao Aaron Ramsdale, i od tada Njemac želi da napusti klub.

23-godišnji Lafonte je kapiten Nantesa i radi se o zaista sjajnom golmanu pred kojim je blistava budućnost. Minule sezone je branio na sve i jednom meču u Ligue 1 što dovoljno govori o kakvom se golmanu zapravo radi i šta se od njega može očekivati u budućnosti.



Lafonte je 7 godina mlađi od Lena i mogao bi biti dugoročnija zamijena za Schmeichela, ali sa druge strane golman Arsenala već nekoliko godina brani u Premier ligi i ima to potrebno iskustvo. Biće veoma zanimljivo ispratiti ovu situaciji i za koga će se Rodgers odlučiti. 

Sigurno da je pred Rodgersom teška odluka, ali vjerujemo da bi trebao razmišljati u budućnosti i dovesti golmana koji će u klubu provesti bar 10 godina.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.