Arsenal bi mogao biti kamen spoticanja za svakoga u novoj sezoni: Arteta krenuo i po šesto pojačanje

Arsenal je prošlo ljeto bio jedan od najaktivnijih klubova u Premier ligi na transfer pijaci, a u istom ritmu nastavljaju i ovo ljeto.


Na Emirates je stiglo već 5 novih fudbalera i na nova pojačanja uprava Topnika nije štedila novac, a za sada je potrošeno nešto malo više od 130 miliona eura.

Na svih 5 pojačanja je Mikel Arteta insistirao, ali na tom broju se ne misli zaustaviti nego već kreće i po šesto. U London su redom stizali Marquinhos, Matt Turnir, Fabio Vieira, Gabriel Jesus i Oleksander Zinchenko, i može se reći da je Arteta sastavio veoma ambiciozan roster za novu sezonu.



Sa ovim pojačanjima Topnici izgledaju zaista sjajno i mogli bi biti kamen spoticanja za svakoga u novoj sezoni. Prema navodima ostrvskih medija, Arteta razmišlja o još jednom krilnom napadaču koji bi trebao biti dodatna konkurencija Gabriel Martinelliju.

Martinelli jedini u timu pokriva lijevu aut liniju, a sada Arteta želi da mu pridruži zvijezdu PSV-a, Cody Gakpoa. 23-godišnji Holanđanin se smatra jednim od najboljih igrača PSV-a, a ovo ljeto bi mogao napraviti veliki iskorak u svojoj karijeri i zaigrati na ostrvu.



Pored pozicije uz lijevu aut liniju, Gakpo itekako se dobro snalazi i na desnoj strani, a po potrebi može odigrati i kao lažna devetka. Trener Arsenala bi u Holanđaninu dobio univerzalca koji bi mogao pokrivati više pozicija odjednom i koji bi bio zanimljiv u rotaciji.

U minuloj sezoni je zablistao u dresu PSV-a sa 21 golom i 15 asistencija na 46 utakmica u svim takmipčenjima, a te sjajne partije bi velikan iz Holandije mogao itekako naplatiti.

Sa važećim ugovorom do ljeta 2026. godine i tržišnom cijenom od 30 miliona eura uprava PSV-a zadovoljno trlja ruke jer ga sigurno mogu dobro unovčiti, a vjerujemo da ga neće pustiti ispod 50 miliona.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.