Howe zna ko će mu predvoditi napad u novoj sezoni: Uprava je tu da ispuni želju i izdvaja čak 80 miliona eura

Newcastle United za sada još nije doveo ni jedno veliko i zvučno ime koje bi natjeralo ostale zvijezde da dođu na St James Park.


Najbogatiji klub na planeti je za sada angažovao Sven Botmana, Matt Targetta i Nick Popea, a za ova tri imena je uprava utrošila okruglo 66 miliona eura. 

Mnogi se nadaju da će do kraja prelaznog roka stići neko veliko ime, ali problem predstavlja to što ne igraju ni jedno Europsko takmičenje. To igrače danas privlači, ali i pored toga svi na St James Parku su itekako optimistični, a prije svega tu mislimo na trenera Eddie Howea.



Howe je napravio čudo otkako je stigao na klup popularnih Svraka. Zimski prelazni rok je sjajno odradio i od kluba koji je bio zakucan za samo dno Premier lige napravio jedno od najprijatnijih iznenađenja i na kraju sezonu završio na fantastičnom 11. mjestu. 

U novu sezonu ulaze sa velikim ambicijama, ali za neki značajan rezultat je potrebno još nekoliko kvalitetnih pojačanja. Prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, Howe je identifikovao novog napadača koga želi da mu uprava dovede na St James Park.



Riječ je o zvijezdi Evertona, Dominic Calvert-Lewinu koji je sada postao prva zvijezda kluba sa Goodison Parka nakon što je otišao Richarlison. Sjajni špic se minule sezone dosta mučio sa povredama i zbog toga je odigra svega 18 utakmica u svim takmičenjima, ali i pored toga Howe u njemu vidi novog napadača Newcastlea.

25-godišnji Englez bi trebao postati udarna igla kluba sa St James Parka, a Mohammed bin Salman bi za realizaciju ovog transfera trebao dobrano da zavuče ruku u džep. Isti izvor navodi da će biti potrebno oko 80 miliona eura da se Everton omekša i da Frank Lampard pusti svoju prvu zvijezdu tima.



Novac sigurno neće predstavljati problem, a ono što hoće jeste da li je Calvert-Lwein spreman Goodison Park zamijeniti St James Parkom. Ni jedan ni drugi klub ne igraju Europu, a vjerujemo da je Englezu želja da igra neko od najjačih europskih takmičenja. 

Howe trenutno u napadu ima na raspolaganju samo dvojicu 30-godišnjaka, a riječ je o Callum Wilsonu i januarskom pojačanju Chris Woodu, i vjerujemo da bi svježa krv itekako bila od koristi u novoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.