Neki su već napustili Old Trafford, a neki tek trebaju: Ten Hag se sprema na veliku čistku - Čak 9 zvijezda odlazi

Manchester United trenutno prolazi kroz najteže razdoblje otkako postoji klub, a Erik ten Hag želi da se to primijeni.


Bivši trener Ajaxa je željan novih izazova i pristao je da sjedne na jednu od najvrućih stolica u ovom trenutku na plenti. 

U ponedeljak je Ten Hag započeo sa pripremama i do početka sezone želi da iskristališe tim koji će nakon sezone 2016/17 napokon donijeti pehar na Old Trafford. Za sada još niko nije stigao u crveni dio Manchestera, ali zato ima već nekoliko odlazaka. Nemanja Matić je jedini igrač koji je otišao i pronašao novi klub, a igrači koji ostaju bez ugovora su Paul Pogba, Jesse Lingard, Juan Mata i Edinson Cavani. Ove 4 zvijezde nisu dogovorile novi ugovor i tokom ljeta će potražiti novu sredinu za nastavak karijere.



Međutim, to neće biti jedini odlasci, prem navodima uglednih ostrvskih listova, Ten Hag je spreman da se odrekne još čak 9 zvijezda. Ukoliko stigne adekvatna ponuda koja zadovolji upravu Crvenih đavola moći će slobodno napustiti Old Trafford. Eric Bailly, Aaron Wan-Bissaka, Anthony Marital, Phil Jones, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Dean Henderson, Andreas Pereira i Brandon Williams su igrači koje je Holanđanin stavio na transfer listu. 

Svi ovi igrači bi u nekim drugim, manjim, klubovima bili itekako cijenjeni i ovo je prilika za brojne klubove da se domognu sjajnih pojačanja.

Svaki od ovih igrača, pa i iskusni Cavani, mogu dosta toga donijeti dobrog u novom klubu i biće veoma zanimljivo vidjeti koga će se uspjeti riješiti uprava Crvenih đavola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.