Tako to radi Florentino Perez: Jedan od najboljih dobija novi ugovor i anti-šeik klauzulu za svaki slučaj

Prvi čovjek Real Madrida, Florentino, Perez je jedan od najuticajnijih ljudi u svijetu fudbala, ali nekada taj njegov uticaj nije dovoljan da se desi spektakularan transfer.


Možda i najveći udarac za Pereza, u njegovoj istoriji na čelu Kraljevskog kluba, jeste što nije uspio dovršiti transfer Kylian Mbappea koji se ipak odlučio na ostanak u Parizu. 

Super zvijezda PSG-a se odlučila ostati na Parku Prinčeva gdje je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine po kom će godišnje zarađivati 50 miliona eura. Međutim to nije sve, Mbappe je za paraf koji je stavio na potpis inkasirao nevjerovatnih 180 miliona eura, navode pojedini francuski mediji, i ta cifra ga je natjerala da ostane u glavnom gradu Francuske.



Dok je čekao Mbappea ostao je bez prilike da pokuša potpisati Erling Haalanda koji je na kraju završio u Manchester Cityju. Međutim, Perez nije puno mario za tim nego je odmah razbio kasu i potpisao Aurelien Tchouamenija za koga je izdvojio 80 miliona eura. 22-godišnji Francuz je stigao iz Monaca i to je drugo pojačanje ovo ljeto za Kraljevski klub. 

Prvo je Antonio Rudiger koji stiže iz Londona, Chelsija, potpuno besplatno i trebao bi u budućnosti činiti idealan tandem sa Eder Militaom. Ipak, ono što raduje navijače jeste vijest da bi jedan od najboljih, pošto je Karim Benzema najbolji, mogao uskuro potpisati novi ugovor. Riječ je o Vinicius Junioru koji ima trenutni ugovor do ljeta 2024. godine, a Perez razmišlja o novom do 2026. godine i anti-šeik klauzuli.



Naime, Perez želi da zaštiti svog Brazilca i stavi otkupnu klauzulu od čak milijardu eura kako ga slučajno neki klub, koji je u vlasništvu šeika, ne bi kupio. Već je PSG pokazao interes nakon razočaravajuće sezone i Perez želi ekspresno da završi novi ugovor sa sjajnim krilnim napadačem. Nije poznato koliko će godišnje zarađivati, ali će sigurno dobiti značajno pojačanje plate. 

Perez zna kako se zadržavaju najbolji igrači i za zvijezde je spreman učiniti sve samo kako bi imao vrhunski tim na raspolaganju. 

Ovu vijest je prenjeo ugledni italijanski novinar Fabrizio Romano, koji je poznat kao jedan od najboljih novinara, i sigurno da mu treba vjerovati.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.