Matić i Pogba su otišli, a zamijena se mora pronaći: Zanimljivo riješenje je pronađeno na Giuseppe Meazzi

Manchester United iza sebe ima jednu od najgorih sezona unazad nekoliko godina, ali je sada doveden Erik Ten Hag kako bi klub vratio na pravi put.


Pred bivšim trenerom Ajaxa je veoma težak zadatak i vruća stolica Old Trafforda je veoma težak ispit za nekadašnjeg Guardiolinog učenika. 

Ten Hag je radio sjajan posao na Johan Crujiff Areni i tek u sezoni koja je ispred nas ćemo viditi o kakvom se treneru zapravo radi i da li je dorastao pritisku koji sa sobom nosi klupa Crvenih đavola. Za sada nije dobro počelo jer je ostao bez već jednog pojačanja, a na pragu je da ostane i bez još jednog. Darwin Nunez je odabrao Anfield prije Old Trafforda, a Jurrien Timber želi ostati u Ajaxu.



To su dva veoma velika udarca na startu za Ten Haga, ali mora se krenuti dalje. Tokom ljeta će ostati bez Paul Pogble koji neće dobiti produžetak ugovora, a već je klub napusti Nemanja Matić koji je postao novi član Rome. Odlaskom dva veznjaka Ten Hag mora pronaći nova pojačanja kako bi popunio te rupe na sredini terena. 

Želje su Christian Eriksen i Frenkie de Jong, ali prema navodima uglednog britanskog lista The Sun, pojavila se zanimljiva želja i sa Apeninskog poluostrva. Naime, Ten Hag je bacio okon na zvijezdu sa Giuseppe Meazze i u Milanu pronašao veznjaka po svom ukusu. Riječ je o Ismael Bennaceru koji iza sebe nema baš neku sezonu sa kojom se može pohvaliti, ali i pored toga na pragu je senzacionalnog transfera.



Od 31 utakmice koliko je odigrao u Seriji A, samo se 15 puta našao u startnoj postavi, ali izgleda da je u njemu Ten Hag prepoznao potencijal za njegov tim. Jasno je da se rupe u veznom redu moraju popuniti tokom ovoga ljeta, ali je veoma interesantno to što Ten Hag želi učiti bez nekih velikih i senzacionalnih imena. Kao da je Holanđanin i sam shvatio da će u svom debitantskom mandatu teško doći do velikih pojačanja jer United iza sebe ima veoma lošu sezonu. 

24-godišnji Alžirac ima ugovor do ljeta 2024. godine i Paolo Madini nije primoran da ga pusti te može pregovarati sa Unitedom kako bi izvukao što je više novca moguće.

Na Old Traffordu se ovo ljeto očekuju veliki radovi na remontu tima i pravo je pitanje sa kakvim će rosterom Ten Hag ući u novu sezoni i da li će neko veliko ime stići u crveni dio Manchestera.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.