Marcelo lijevo, a Dani Alves desno je vrlo moguć scenari: Zanimljiv klub La Lige želi da upari 2 legende Brazila

Dvije legende Brazila, Marcelo i Dani Alves, su završile svoje ugovore u Real Madridu odnosno Barceloni i od sledeće sezone bi ih mogli gledati u istom klubu.


Nakon reprezentacije, dva vrhunska beka bi mogli postati saigrač i na klupskom nivou gdje ih želi prosiječan klub iz La Lige.

34-godišnji Marcelo nakon 15 godina napušta Santiago Bernabe, a razlog odlaska jeste što mu uprava nije ponudila nastavak saradnje i Brazilac će biti slobodan u izboru nove sredine kada se otvori ljetna transfer pijaca. Mnogi su vjerovali da će legenda Kraljevskog kluba tu i završiti karijeru, ali drugačijeg mišljenja je bio Florentino Perez.



Što se tiče situacije sa 39-godišnjim Dani Alvesom, on se krajem prošle godine vratio na Camp Nou kako bi pomogao klubu, ali do nastavka saradnje neće doći iz još nepoznatih razloga. I jedan i drugi žele da održe svoju formu kako bi se krajem godine našli na spisku putnik u Katar na Svjetsko prvenstvo koje se održava od polovine novembra do polovine decembra. 

Sigurno da je cilj se naći spisku, ali za to će im biti potreban klub pogotovo Alvesu koji je već u poznim igračkim godinama. Što se tiče drugog, mlađeg Brazilca, njemu novi klub neće biti problem naći jer i dalje posjeduje kvalitet i itekako je tražen. Klub koji želi da ih uprai jeste novi član La Lige, Real Valladolid, klub čiji je vlasnik Ronaldo, i to onaj pravi.



Ronaldo vjeruje u svoje sunarodnike i vjeruje da bi njihovo iskustvo pomoglo klubu da se zadrži u eliti i narednih godina. Njih dvojica bi stigla potpuno besplatno što je svakako dobro sa finansijskog aspekta za klub. Alves je za polu sezonu odigrao čak 14 utakmica za Barcu što dovoljno govori da u njemu još postoji želje za fudbalom. 

Bilo bi veoma zanimljivo gledati dvije Brazilske legende na dvije strane terena i na klupskom nivou sledeće sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.