Gotze napušta PSV: Nekada velika zvijezda Dortmunda se vraća u Bundesligu, ali neće put Signal Iduna Parka

Mario Gotze je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača Borussije Dormtund, ali isto tako i jedan od najvećih izdajnika kada je napustio Signal Iduna Park i otišao u Bayern iz Minhena.


30-godišnji Njemac je trenutno igrač PSV-a i veoma je blizu spektakularnog povratka u Bundesligu, ali to neće biti ni jedan od pomenutih klubova u kojima je već igra. 

U ljeto 2020. godine kao slobodan igrač je napustio Dormtund po drugi put i postao novi igrač PSV-a. Za velikana iz Eindhovena je odigrao 77 utakmica i pri tome ostvario učinak od 18 golova i isto toliko asistencija. Dokazao je svima da posjeduje još kvaliteta u svojim nogama, a sada nakon 2 godine provedene u Holandiji blizu je povratka u Njemačku na mjesto zločina.



Učestale povrede su osvajača Svjetskog prvenstva spriječile da napravi daleko veću karijeru od trenutne, ali i pored toga se može pohvaliti brojnim titulama koje je osvojio. Prema navodima uglednog njemačkog lista Sport1, Gotze je velika želja Eintrachta iz Frankfurta, a PSV bi trebao napustiti po veoma maloj cijeni. 

Naime, otkupna klauzula iznosi svega 4 miliona eura što je za kalibar igrača kakav je Gotze mizerna. Oliver Glasner će ovoga ljeta vjerovatno ostati bez jednog od najboljih veznjaka u timu, a riječ je o Daichiju Kamadi. Upravo zbog toga Frankfurt traži zamijenu za Japanca, a Gotze i njegova minimalna odšteta se čine kao idealna prilika.



Frankfurt iza sebe ima, može se reći, odličnu sezonu u kojoj su osvoji Europa ligu i sledeće sezone ćemo ih gledati u Ligi prvaka iako su završili tek 11. u Bundesligi. To će biti veliki izazov za njih i upravo zbog toga su im potrebna kvalitetna pojačanja za najjače takmičenje na Starom kontinentu. 

Gotze ima to potrebno iskustvo koje će prenjeti na mlade igrače i sigurno da bi bio ključan igrač za Glasnerove izabranike. 

Potpis za ovoliki novac je šteta propustiti, a vjerujemo da je ostalo još magije u Gotzeovim nogama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.