Pred Nagelsmannom je novi početak: Mladi trener spremio strašnih XI kako bi se popeo na krov Europe

Julian Nagelsmann je jedan od najmlađih trenera na planeti i u svom debitantskom mandatu na klupi Bayerna iz Minhena nije ostvario rezultat vredan spomena.


Iako je osvojena Bundesliga to nikako ne može da zadovolji navijače Bavarskog giganta jer su u kupu rano ispali kao i u Ligi prvaka gdje su neočekivano ispali od Villarreala. 

Polako se bliži ljetni prelazni rok i Nagelsmann je već krenuo sa pravljenjem tima koji će se vratiti na europski tron. Za sada su na Allianz Arenu stigli Ryan Gravenberch, Sadio Mane i Noussair Mazraoui, igrači koje je želio Nagelsmann i za koje smatra da mogu napraviti razliku.



Vjerujemo da ovo neće biti jedini dolasci i da bi po svim prilikama u Minhen trebao stići još jedan špic. Sudbina Roberta Lewandowskog još nije poznata, tačnije poznato je da će napustiti Allainz Arenu ali je pitanje samo kada. Ovo ljeto ako napusti Minhen, Bayern će uspjeti zaraditi nešto u suprotnom na kraju sledeće sezone on odlazi potpuno besplatno.

 I dok još traje saga oko Lewandowskog, Nagelsmann polako sprema prvih XI sa i bez Poljaka. Tim izgleda zaista fantastično i sa ovim timom bi se Bayern vratio u sami vrh i bio opasnost za sve. Okosnicu tima će činiti ista imena kao i minulih godina, a riječ je o Manuel Neueru, Joshua Kimmichu, Thomas Mulleru, Leroy Saneu i Lucas Hernandezu.



Međutim sada su dovedena imena koja nivo igre dižu na veći level i za očekivati je ozbiljan rezultat u nadolazećoj sezoni. Tim sa kojim će raspolagati Nagelsmann u nadolazećoj sezoni u mnogome će zavisiti od sudbine Lewandowskog i zbog toga su dva scenarija najboljih XI. 

Vjerujemo da sa, ali i bez, Poljaka Nagelsmann ima roster koji će biti u top 3 ekipe za pehar u Ligi prvaka, a trofeji u Njemačkoj ne bi trebali da se dovedu u pitanje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.