Saint-Maximin napušta sjever Engleske, ali ostaje na ostrvu: Zvijezda Svraka veoma blizu Londona

Newcastle United je najbogatiji klub na planeti i ovo ljeto se očekuje da oni dominiraju transfer tržištem.


Očekuje se veliki broj dolazaka, ali je pravo pitanje ko će potpisati za klub koji je minule sezone dobar dio prvenstva proveo na samom dnu.

Popularne Svrake neće igrati ni jedno europsko takmičenje u nadolazećoj sezoni, ali finansije su te koje će privući velika i zvučna imena, a to je sve zahvaljujući Mohammed bin Salmanu. Međutim, pored dolazaka koji se očekuju biće i odlazaka, a prema navodima uglednog britanskog Daily Maila, Allan Sain-Maximin bi mogao napustiti St James Park ovo ljeto.



25-godišnji Francuz se smatra jednim od najboljih igrača, ali sve ukazuje da će ovo ljeto napustiti sjever Engleske, ali neće napuštati Premier ligu. Za njegove usluge već ima zainteresovanih klubova na ostrvu i za njega bi odlazak iz Newcastlea bio samo iskorak u karijeri.

Chelsea i Arsenal se otimaju za Francuza, a prema istom izvoru bliži je prelasku na Stamford Bridgeu nego na Emirates. Eddie Howe vjeruje u Saint-Maximina, ali ukoliko stigne zadovoljavajuća ponude neće imati ništa protiv da ga pusti kako bi Francuz igrao za neki daleko veći klub.



Thomas Tuchel i Mikel Arteta će voditi rat ovo ljeto, a u blagoj prednosti je Chelsea jer može zvijezdi Newcastlea pružiti igranje u Ligi prvaka što će sigurno i odlučiti u realizaciji transfera. Svojom ofanzivom nikako nije zadovoljan Tuchel i biće veoma zanimljivo ispratiti cijelu situaciju oko sjajnog krilnog napadača. 

Očekuju se velika ulaganja na Stamford Bridge ovo ljeto, a Saint-Maximin bi Plavce mogao koštati oko 40 miliona eura što je pristojna cijena.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.