Uprava Uniteda se budi iz sna i razbija kasu: Ten Hag dobija 190 miliona eura za 3 vrhunska potpisa

Uprava se sprema razbiti kasu i Erik Ten Hagu dati na raspolaganje ozbiljan novac kako bi napravio respektabilan tim za sledeću sezonu je vijest koja je napokon obradovala sve navijače Crvenih Đavola.


Ten Hag je stigao na užarenu stolicu Manchester Uniteda i pred njim je jedan od najtežih zadataka, a on glasi kako vratiti United na stare staze slave i u sami vrh europskog fudbala. 

Za sada su potvrđeni samo pojedini odlasci, a što se tiče dolazaka postoje velike komplikacije. Viša ponuda od Liverpoolove nije bila dovoljna da se dovede Darwin Nunez, koji se odlučio za Anfield prije Old Trafforda. Mnogi navode da je Liga prvaka glavni razlog što je Urugvajac odbio otići u crveni dio Manchestera i zašto je United ostao bez vrhunskog pojačanja. Takođe je i mlada zvijezda Ajaxa, Jurrien Timber odbio doći kod svog bivšeg trenera jer mu nije privlačan novi projekat na Old Traffordu.



Međutim, prema navodima uglednih ostrvskih medija bliskih klubu Ten Hag bi trebao dobiti ogroman novac za ljetni prelazi rok i trebaju se očekivati bolji dani na Old Traffordu. Naime, Holanđanin bi trebao dobiti čak 190 miliona eura na raspolaganje i taj novac je spreman utrošiti na 3 zvijezde koje je već pikirao. Prva meta Ten Haga jeste zvijezda Porta, Evanilson. 

22-godišnji Brazilac iza sebe ima fantastičnu sezonu koju je završio sa 21 gol uz 5 asistencija što ga je odmah preporučilo velikanu iz Manchestera. Holanđanin razmišlja u budućnost, a upravo mu je novi špic prioritet i za sjajnog Brazilca je spreman izdvojiti čak 65 miliona eura. Što se tiče druge mete Ten Haga to je dobro poznato ime u vidu zvijezde Ajaxa, Antonyja.



Još jedan Brazilac je želja Ten Haga, ali za razliku od Evanilsona, ovaj je dobro poznat. Antony ima sjajnu sezonu iza sebe, a najzaslužniji za to jeste bivši trener koji mu je dao prostora da se dokaže, a on to na najbolji mogući način iskoristio. Upravu bi transfer 22-godišnjeg Brazilca trebao izaći 50 miliona eura. 
Treća želja jeste Frenkie de Jong, zvijezda Barcelone koju Ten Hag želi najviše u svom timu, a dovoljno govori činjenica da je već spremno čak 75 miliona samo kako bi Camp Nou zamijenio Old Traffordom.

Ten Hag vjeruje da bi sa ove 3 zvijezde imao respektabilan tim i da bi mogao napraviti ozbiljan rezultat već u prvoj sezoni na klupi Crvenih Đavola.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.