Pozicija štopera ima perspektivu: Novi Van Dijk dobija priliku da se dokaže i nametne Kloppu na pripremama

Nova sezona Premier lige kreće ove godine nešto ranije, a razlog jeste Svjetsko prvenstvo koje se igra u Kataru krajem godine.


Ubrzo se očekuje da sve ekipe startuju sa pripremama kako bi što spremniji dočekali početak nove 2022/23 sezone. 

Liverpool i Manchester City će otvoriti sezonu utakmicom u Community Shieldu 30. jula i tim mečem će i zvanično započeti nova sezona u engleskoj. Liverpool bi trebao već ove sedmice započeti pripreme, a na Anfiled je stiglo već nekoliko pojačanja koji bi se tokom priprema trebali dokazati Jurgen Kloppu.



Prvo i najzvučnije pojačanje jeste Darwin Nunez koji stiže iz Benfice za 75 miliona eura, a na Anfield su stigli još i Fabio Carvalho i Calvin Ramsay. Sva tri nova igrača su relativno mlada šta više Urugvajac ima 23 godine, Portugalac ima 19 i Škot 18 godina. Vidno je da Klopp radi na podmlađivanju tima, ali treba i očekivati neke igrače iz mlađih selekcija kako bi se Njemac lično uvijerio ima li potencijala za prvi tim.

Upravo jedan takav, koji je već sada nazvan novi Virgil van Dijk, bi trebao dobiti priliku da se dokaže i pokuša nametnuti Kloppu po drugi put pred nadolazeću sezonu. Riječ je o Van Dijkovom sunarodniku, Sepp van den Bergu, mladom štoperu koji je u prošlosti već debitovao za prvi tim Redsa, ali tada se nije uspio nametnuti i svoju sreću je morao potrežiit na pozajmici.



20-godišnji Holanđanin je posljednjih 18 mjeseci proveo na pozajmici u Prestonu i svojim sjanim partijama impresionirao Kloppa koji će mu dati priliku da se opet pokuša nametnuti. Zbog iste nacionalnosti, ali i visine, Van den Berg su usporedili sa Van Dijkom i ako nastavi pružati sjajne partije mogao bi ga jednog dana naslijediti i postati stub odbrane Redsa. 

Pored pozicije klasičnog štopera itekako se dobro snalazi i uz desnu aut liniju i Klopp bi sa njim u timu imao više mogućnosti. 

Ostaje nam da sačekamo početak priprema i da vidimo da će se mladi Van den Berg uspjeti sada nametnuti Kloppu i biti dio tima u narednoj sezoni.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.