Conte razmišlja da itekako oslabi Karamele tokom ljeta: Uprava Spursa spremila 100 miliona za 2 zvijezde

Antonio Conte je pred kraj prošle godine sjelo na klupu Tottenhama i uspio da ostvari zacrtani cilj sa početka sezone, a to je plasman u Ligu prvaka.


Zbog tako velikog uspjeha iskusni Italijan će tokom ljetnog prelaznog roka imati odriješene ruke kako bi napravio respektabilan roster za nadolazeću sezonu.

Na Tottenham Hotspur stadion su već stigla 2 zvučna pojačanja, a riječ je o Ivanu Perišiću koji stiže iz Intera potpuno besplatno i Yves Bissoumi koji stiže iz Brightona za nešto malo manje od 30 miliona eura. Takođe u London je stigao i iskusni golman Fraser Forster koji stiže iz Southamptona takođe besplatno.



Na tome se Conte ne misli zaustaviti i sada mu je primarni cilj da itekako oslabi Everton i njihovog trenera Frank Lamparca, a to navodi ugledni Sky Sport. Uprava Spursa je navodno već spremila 100 miliona eura kako bi se sa Goodison Parka u Lodnon dovele 2 zvijezde Karamela. Conte ništa ne prepušta slučaju i želi što prije da sastavi tim koji će u sledećoj sezoni ostaviti još bolji utisak. 

Italijan je oko bacio na Richarlisona i Anthony Gordona. Brazilac je na radaru uprave Spursa već neko vrijeme, a sada su nikad ozbiljniji u toj namjeri. Richarlison je svojim golovima u finišu sezone spasio Everton eventualnog ispadanja, ali u novu sezoni bi Lampard mogao ući bez najboljeg igrača. Što se tiče Gordona on je Conteu zapao za oko jer je veoma mlad i univerzalan.



21-godišnji Englez može igrati na oba krila, ali isto tako se zna snaći i kao ofanzivni vezni. Uprava smatra da je dovoljna ponuda od 100 miliona za ovaj dvojac, a od toga se spremaju ponuditi 60 miliona za Brazilca i 40 miliona za Engleza. Ono što bi moglo pomoći Conteu da dođe do svojih želja jeste što Lampard gleda ka Harry Winksu i mogao bi biti dio dogovora. 

Samo sa sjajnim igračima Conte se može nadati nekom rezultati u novoj sezoni, a borba na više frontova zahtjeva i mnogo podjednakih igrača na istim pozcijama.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.