Debitantska sezona nije za pohvalu, ali sa finansijske strane jeste: Messi dobrano napunio kasu Parižana

Lionel Messi je u senzacionalnom transferu prošlo ljeto napustio Camp Nou i Barcelonu te potpisao ugovor sa PSG-om.


Argentinac je tako nakon 21 godine u Katalonskom gigantu odlučio dići sidro i krenuti dalje i, uz transfer Cristiano Ronalda, to je najzanimljiviji potpis prošlog ljeta.

Jedan od najboljih igrača u istoriji fudbala, za neke i najbolji, je prošao sve selekcije Barce i postao njihova legenda, ali zbog finansijskih problema u klubu Messi je bio primoran da napusti Camp Nou. PSG je to iskoristio i potpisao omalenog napadača. Ipak, njegova debitantska sezona u Ligue 1 nije pretjerano uspješna jer je imao učinak na koji niko nuije navikao, svega 11 golova uz 15 asistencija na 34 utakmice u svim takmičenjima.



Međutim, iako na terenu nije dominirao van njega itekako jeste i upravo zbog te činjenice njegov transfer se može nazvati apsolutnim uspjehom za sve na Parku Prinčeva. Naime, Argentinac je velikanu iz glavnog grada Francuske donio više od 700 miliona eura, navodi ugledni španski list Marca. 300 miliona je donio klubu kroz sponzorstva, dok 400 miliona je donio zbog veće posjećenosti na utakmicama i većeg broja prodatih majica, a navodno njegovim dolaskom je čak 40 posto porasla prodaja majica. 

Sa sigurnošću se može reći da je Argentinac već otplaćen i da je njegov potpis pun pogodak za cijelo rukovodstvo kluba. 

Još kada bi na Park Prinčeva donio pehar Lige prvaka gotovo sigurno da bi ga proglasili legendom za veoma kratko vrijeme.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.