Campos i Galtier započinju novi projekat u Parizu: Starnih XI se nazire, a mjesta nema za jednog od najboljih

PSG je započeo novi projekat koji je dat u ruke Luis Camposu, a koji će napraviti odmah nekoliko promijena u rukovodstvu i određen broj promijena u igračkom kadru.


Prva smjena bi se trebala desiti na mjestu trenera gdje će Mauricio Pochettina zamijeniti Christophe Galtier, a PSG bi ubrzo trebao ozvaničiti Galtiera za novog trenera.

Galtier i Campos se itekako poznaju još iz vremena kada su jedan i drugi bili u Lilleu. Primarni cilj je urađen, a to je potpis novog ugovora sa Kylian Mbappeom koji će takođe imati veliku ulogu u klubu i dosta će se pitati za nova pojačanja. Tokom ljetnog prelaznog roka se očekuje dosta promijena u igračkom kadru i što se tiče dolazaka, ali i odlazaka.



Želje novog trenera su na stolu uprave i ako uprava ispoštuje sve Galtier će imati tim za visoke domete. Startnih XI će uveliko uticati od novih igrača, ali ono što je interesatno jeste ako se dovedu sva zamišljena pojačanja nema mjesta za jednog od najboljih. Želje su Milan Skriniar, Vitinha, Renato Sanches i Gianluca Scamacca. 

Campos i Galtier smatraju da su ova pojačanja dovoljna da se napravi ozbiljan rezultat, a to prije svega mislimo da se napadne trofej Lige prvaka.Dvije zvijezde koje će predvoditi tim jestu Mbappe i Lionel Messi, a mjesta ne bi trebalo biti za Neymara. Uveliko se priča o njegovom odlasku, a glavni krivac za to je upravo mladi Francuz koji nije baš u najboljim odnosu sa Brazilcem.



Sada kada se mnogo oko sastavljanja tima pita i Mbappe, Neymaru ništa drugo ne preostaje nego da napusti glavni grad Francuske i svoju karijeru nastavi negdje dalje od Pariza.Za usluge Brazilca su zainteresovani Manchester United, Newcastle United i Chelsea, i biće veoma zaimljivo ispratiti cijelu situaciju na Parku Prinčeva koga će uspjeti dovesti, a koga prodati uprava. 

Pred Galtierom je napokon prilika da vodi veliki klub kao što je PSG i odmah će dobiti odriješene ruke da napravi tim po svojoj želi, ali i želi Mbappea. 

Vrijeme će pokazati šta će se sve desiti u Parizu i da li će ovaj novi projekat uroditi plodom.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.