Bellingham ostaje prioritet, ali za svaki slučaj tu je alternativa: Klopp opasno zagrizao za mladu hrvatsku zvijezdu

Jurgen Klopp je prošlo ljeto ostao bez Georginio Wijnalduma i do dan danas nije pronašao zamijenu za Holanđanina koji je besplatno otišao put PSG-a.


Liverpool je bio povezivan sa nekoliko sjajnih veznjaka tokom prošlog ljeta i zimskog prelaznog roka, ali za sada na Anfield još niko nije došao. 

U zadnje vrijeme se Redsi mnogo povezuju sa mladom zvijezdom Borussije Dortmund, Jude Bellinghamom. Perspektivni veznjak je velika želja Kloppa, ali isto tako Florentino Pereza koji ga vidi na Santiago Bernabeu. Pojavio se i Chelsea koji želi 18-godišnjeg Engleza i upravo zbog velike konkurencije i bojaznosti da će izvisiti za transfer Klopp razmišlja o alternativnim riješenjima.



Prema navodima uglednog španskog lista AS, Klopp je u Salzburgu pronašao mladu hrvatsku zvijezdu kome se već sada predviđa velika i blistava karijera, a koji bi mogao na Anfieldu zakrpiti rupu na sredini terena. Riječ je o mladom 19-godišnjem Luki Sučiću u kome je Klopp prepoznao potencijal i koji je sovjim skautima naredio da ga dodatno pogledaju. 

Sučić je već debitovao za reprezentaciju Hrvatske, a za Salzburg je postigao 11 golova uz 5 asistencija na 44 utakmice u svim takmičenjima. Redovan je u prvoj postavi i već pokazuje da je spreman za iskorak u svojoj karijeri. Klopp ima priliku da dovede Hrvata po veoma nižoj cijeni, ali i konkurencije skoro pa da i nema. Za Bellinghama je porebno oko 100 miliona eura dok bi za Sučića morali izdvojiti svega 30 miliona, navodi isti izvor.



Klopp smatra da bi mladi Hrvat uz iskusne Jordan Hendersona, Thiaga Alcantaru i James Milnera dosta toga mogao naučiti i vremenom postao kompletan igrač. Sigurno da će mu biti potrebno vrijeme da se navikne na Premier ligu, ako uopšte stigne na Anfield, ali da ima potencijala ima.

Klopp je već angažovao 2 izuzetno mlada pojačanje, Fabio Carvalha 19 godina i Calvin Ramsayja 18, ali isto tako i sjajnog 23-godišnjeg napadača Darwin Nuneza.

Redsi prave perspektivan tim koji bi mogao u budućnosti postati dominantan na ostrvu, ali i u Europi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.