Pao je još jedan, četvrti, potpis ovo ljeto: Howe pobjedio rivale i doveo jednog od najtraženijih defanzivaca

Newcastle United se napokon zahuktao i kako je krenulo ne misli stati dok ne posloži tim koji će odmah dati rezultat.


Mohammed bin Salman je odriješio kesu, a Eddie Howe polako i pametno kreće sa trošenjem novca koji se vjerovatno nikada neće moći ni potrošiti. 

Upravo zahavljujući dolasku Bin Salmana, princa iz Saudijske Arabije, popularne Svrake su postale najbogatiji klub na planeti i nadolazeća sezona im je ključna. Howe će dobiti veliki novac na raposlaganju da napravi tim po želji, ali za cilj je plasman u neko od Europskih takmičenja kako bi se mogla privući daleko veća imena.



Iako se danas sve vriti oko novca, svakom igraču je cilj da igra minimalno Europa ligu, i ako to Howe izbori u novoj sezoni sledeće ljeto možemo očekivati neka od najvećih imena na St James Parku. Uprava Newcastle Uniteda je realizovala i četvrto pojačanje ovo ljeto, a prelazni rok nije i počeo. Nakon Alex Murphiyja koji će za početak biti u Necastle Unitedu U23 u klub su stigli još, Matt Targetta i Nick Popea.

Međutim, sada je dogovoreno i četvrto pojačanje koje će sa otvaranjem transfer pijace stići na sjever Engleske, a riječ je o jednom od najtraženijih štopera u ovom trenutku, Sven Botmanu. Newcastle je uspio pobjediti konkurenciju i dovesti mladog i perpektivnog štopera pred kojim je budućnost. 22-godišnji Holanđanin je bio želja brojnih velikana, a Newcastle je najveću borbu vodio sa Milanom.



Ipak, izgleda da su finansije prevladale i da je Botman za 40 miliona eura napustio Lille i sa Svrakama potpisao petogodišnji ugovor. Howe polako sklapa mozaik i sa još nekoliko kvalitetnih pojačanja Svrake bi mogle izgledati veoma ambiciozno i nadati se izlasku u Europu. 

Vjerujemo da je ovo tek početak i da ćemo do kraja prelaznog roka na St James Parku viditi još nekoliko sjajnih pojačanja i ko zna možda neko zaista zvučno, poput Neymara koji se pominje.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.