Ništa dok žena ne umiješa svoje prste: Amada Staveley želi sama da završi veliki transfer zvijezde Ligue 1

Newcastle United je jedan od rijetkih klubova koji na visokim funkcijama ima žensku osobu, ali i one nekada odrade bolje posao nego bilo koji muškarac.


Amanda Staveley je postala direktorica velikana sa St James Parka onda kada su u klub ušli euri iz Saudijske Arabije, tačnije kada je klub preuzeo princ Mohammed bin Salman. 

Ženi je ukazano puno povjerenje da vodi klub i za sada se može reći da to radi na odličan način. Popularne Svrake su bile zakovane za dno tabele u prvom dijelu sezonu, ali onda odlično odrađen zimski prelazni rok kada je uloženo preko 100 miliona i rezultati su se odmah vidili.



Newcastle je završio na odličnom 11. mjestu na tabeli, a u novoj sezoni žele biti što bolji pa čak se nadaju i mjestu u nekom od europskih takmičenja. Za sada je potvrđeno samo jedno pojačanje i to ono Matta Targetta, beka Aston Ville koji je u januaru stigao na pozajmicu, a sada ugovor u potpunosti otkupljen od velikana iz Birminghama. 

Povezuju se brojna imena sa dolaskom na sjever Engleske, ali za sada ništa konkretno. Međutim, prema navodima uglednih ostrvskih medija stvari bi se ubrzo mogle promijeniti jer je Amanda spremna sama završiti jedan veliki transfer. Naime, direktorica Svraka ne može više da čeka i postaje sve više frustrirana na to što nema nikakvog pomaka o dogovoru sa zvijezdom Lillea i sada želi to sama da završi.



Riječ je o Sven Botmanu, jednom od najboljih štopera Ligue 1 i jednom od najtraženijih defanzivaca zadnjih nekoliko prelaznig rokova. Sada Amanda želi sama da krene u realizaciju transfera i da upravo 22-godišnji Holanđanin bude sledeći veliki transfer u ljetnom prelaznom roku. Novac nije problem za Svrake, a ono što bi moglo predstavljati problem jeste to što ne igraju europska takmičenja. 

Ambicije kluba su velike i u drogom dijelu sezone smo mogli viditi da klub zaista sjajno funkcioniše.

Vjerujemo da će na St James Stići još neko veliko ime, a jedno koje se spominje jeste čudo od djetete iz Riemsa, Hugo Ekitika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.