Haaland bi već 2024. godine mogao promijeniti klub zbog klauzule: Velikan već polako skuplja novac

Erling Haaland će nakon dvije i pol godine napustiti Signal Iduna Park i kada se otvori ljetna transfer pijaca postati novi igrač Manchester Cityja.


Sjajni Norvežanin napušta Borussiju Dormtund za svega 60 miliona eura i sigurno da će to biti najveći transfer ovoga ljetnog prelaznog roka.

Međutim, prema navodima uglednog španskog lista AS, Haalandov boravak na Etihadu bi mogao biti veoma kratak zbog otkupne klauzule koja se nalazi u ugovoru. Upravo zbog otkupne klauzule Haaland je 2 godine prije isteka ugovora za ovako nizak novac napustio Dormtund i postao novi stanovnik plavog dijela Manchestera.



Prema istom izvoru Haaland u novom ugovoru u Cityju ima otkupnu klauzulu od 150 miliona eura koja će postati aktivna 2024. godine. Upravo, Real Madrid vidi idealnu priliku da tada zamijeni Karima Benzemu i već je Florentino Perez navodno počeo skupljati novac. Tako bi Norvežanin za dvije godine mogao zamijeniti jednog od najboljih napadača današnjice i sve se savršeno poklapa.

Da li je ovo bila igra Reala da pusti Haalanda ovo ljeto kako bi Benzema dobio još prostora da se svima dokaže o kakvom je špicu riječ ostaje da vidimo.

Sigurni smo da će te 2024. biti mnogo polemike i da će se mnogo pričati o budućnosti Haalanda.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.