Gerrardov moto je iskustvom do uspjeha: Nakon Coutinha na Villa Park želi prekaljenog asa Real Madrida

Bivša igračka legenda Liverpoola i reprezentacije Engleske, Steven Gerrard, se krajem prošle godine vratio na ostrvo, ali ovaj put kao prvi trener.


U svojoj trenerskoj karijeri, koja nije nešto pretjerano duga, vodio je mlade selekcije Liverpoola da bi 2018. godine dobio poziv od strane velikana Škotske, Rangersa, koji je odmah prihvatio. 

Sa velikanom škotskog fudbala je pravio sjajne rezultate i nakon tri godine Aston Villa je prepoznala njegov potencijal i na njego stol stavila ponudu koju nije mogao odbiti. Trenerski posao na ostrvu se ne smije odbiti i krajem prošle godine je postao trener velikana iz Birminghama. Iako nije ostvario neki veliki rezultat u debitantskoj sezoni na klupi Ville, uprava mu je ukazala puno povjerenje, a već je započeo sa sklapanjem tima za novu.



Villa je minulu sezonu završila na skromnom 14. mjestu na tabeli i ovaj ljetni prelazni je namijenjen da se napravi tim koji će velikana sa Villa Parka dovesto do nekog od europskih takmičenja. Na Villa Park je stigao već Diego Carlos, Boubacar Kamara, kao i Philippe Coutinho koji je u januaru stigao na pozajmicu, a sada mu je i u potpunosti otkupljen ugovor od Barcelone.

Carlos sa 29 i Coutinho sa 30 godina dovoljan su pokazatelj da Gerrard želi u novu sezonu ući sa iskusnim igračima. Ipak, to nije slučaj sa Kamarom koji ima svega 22 godine i pred njim je budućnost. Kao da je moto Gerarda, iskustvom do uspjeha, a još jedan pokazatelj jeste što želi još jednog prekaljenog asa u svoj tim pridodati.



Riječ je o zvijezdi Real Madrida i peterostrukom osvajaču Lige prvaka, Gareth Baleu. Velšanin ostaje bez ugovora ovo ljeto i na Villa Park bi trebao stići kao slobodan igrač. 32-godišnj zvijezda Reala želi da pronađe novi tim kako bi održao formu za Svjetsko prvenstvo u Kataru koje se igra krajem godine. Vjerujemo da bi bio od velikog značaja za Gerrardovu ekipu pogotovo za mlade snage koji ima na Villa Parku.

Problem bi jedino mogao predstavljati što su za Velšanina zainteresovani Tottenham, Newcastle United i još nekoliko velikana.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.