Nekad je to bilo nezamislivo, a danas postalo normalno: Ten Hag gubi veznjaka od daleko manjeg kluba

Manchester United je jedan od najvećih klubova na planeti, ali u zadnje vrijeme njegova reputacija je u velikom padu.


Nekada je Old Trafford bio san svakog igrača, ali sada je to totalno drugačije i sve više igrači zaobilaze kultni stadion. Darwin Nunez je prvo ime koje je ovo ljeto odbilo doći u crveni dio Manchestera. 

Uprava Crvenih Đavola je Benfici ponudila više novca od Liverpoola, ali je Urugvajac odabrao Anfield prije Old Trafforda. Mnogi navode Ligu pravaka kao glavni razlog što je izabrao Liverpool prije Uniteda, jer je Manchester završio tek na 6. poziciji i sledeće sezone ga nećemo gledati u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu.



Takođe i zvijezda Ajaxa Jurrien Timber je odbio doći na Old Trafford i ovo već postaje zabrinjavajuće za sve u Manchesteru. Međutim, tu nije kraj problemima u klubu. Prema navodima uglednog britanskog lista Daily Mirror, United gubi još jedno pojačanje i to od daleko manjeg kluba. Naime, Benfica je veoma blizu da potpiše mladu zvijezdu River Plate, Enza Fernandeza.

Argentinski gigant je navodno prihvatio ponudu od 18 miliona eura i sjajni veznjak će umjesto na ostrvo ipak put portugalskog velikana. Prije je bilo nezamislivo da United izgubi neko pojačanje od daleko manjeg kluba, ali izgleda da je to sada postalo normalno.



Ovo ljeto će biti veoma teško za sve na Old Traffordu, a pogotov za Erik ten Haga koji je doveden da posloži kockice i vrati klub u vrh Premier lige. Za sada još nije dogovoren ni jedan transfer i to je ono što boli sve u crvenom dijelu Manchestera.

Biće veoma zanimljivo ispratiti cijelu situaciju u i oko Old Trafforda, i ako se ne krene sa dovođenjem velikih imena mogla bi se agonija produžiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.