Budućnost Ronalda u Manchesteru je upitna: Isplivala 3 razloga zbog kojih Portugalac želi napustiti Old Trafford

Manchester United možda prolazi kroz najteže razdoblje od osnivanja kluba, a svi se nadaju da će to uskoro proći.


Erik ten Hag je doveden da posloži kockice i velikana sa Old Trafforda vrati u sam vrh svjetskog fudbala, ali će za to biti potrebno vrijeme.

Za sada još nije dogovoren ni jedan dolazak, ali zato pojedinci polako napuštaju kultni stadion. Jedini koji je zvanično napustio Manchester jeste Nemanja Matić kog ćemo sledeće sezone gledati u dresu Rome. Put Apeninskog poluostrva ide potpuno besplatno i po treći put će imati priliku da sarađuje sa Jose Mourinhom.



Očekuje se odlazak Paul Pogbe koji je na pragu povratka u Juventus, ali se takođe očekuje odlazak Jesse Lingarda, Edinson Cavanija i Juana Mate. Međutim, to nisu jedini problemi za novog trenera jer prema navodima uglednih listova sa ostrva Old Trafford bi mogao napustiti i Cristiano Ronaldo. Naime, ako je vjerovati istim izvorima postoje 3 razloga zbog kojih Portugalac želi napustiti klub.

Zadnjih dana se mnogo priča da bi 37-godišnji Ronaldo svoju karijeru mogao nastaviti u Bayernu iz Minhena, a na Allianz Arenu bi stigao kao zamijena za Roberta Lewandowskog. Ako se potvrdi odlazak Poljaka u Barcelonu, uprava Bavarskog giganta je spremna potpisati Portugalca. Vrlo lako se može destiti da Ronaldo napusti Manchester ovo ljeto, a to dodatno govore i 3 razloga.



Prvi razlog jeste to što klub nije uspio da se plasira u Ligu prvaka i to je svakako veliki udarac kako za sam klub tako i za legendu kakav je Ronaldo. Portugalac želi povećati svoje brojke u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu i zbog toga je spreman otići. Kao drugi razlog se navodi da Ronaldo nije baš sretan što je na klupu došao Ten Hag i da nije on taj koji može nešto promijeniti na Old Traffordu.

Treći, i možda najvažniji razlog, jeste što uprava Uniteda nije uspjela da potpiše još ni jedno pojačanje za novu sezonu, čak šta više igrači zaobilaze Old Trafford.

Skoro svi velikani iz vrha Premier lige su krenuli sa jačanjem rostera samo United tapka u mjestu što se nikako ne sviđa Portugalcu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.