Mourinho ne misli stati: Nakon što je pazario Matića u crvenom, isto želi učiniti i u plavom dijelu Manchestera

Debitantska sezona Jose Mourinha na klupi Rome se može okarakterisati kao veoma uspješna, a najviše zbog činjenice da je osvojen trofej u trećem po rangu europskom takmičenju, Europa Conference ligi.


Posebni je doveden sa tom namjerom da u glavni grad Italije donese pehar i od Vučice napravi ekipu koja će se uključiti u borbu za Scudetto.

U sezoni iza nas ipak to nije bio slučaj, ali je Mourinho spreman ovo ljeto da dodatno ojača svoje redove kako bi u predstojećoj sezoni bio što konkurentniji. Prvo pojačanje je već stiglo, a na Olimpico je došao Nemanja Matić koji stiže potpuno besplatno iz Manchester Uniteda. Nakon Chelsija i Uniteda, Mourinho i Matić će opet sarađivati u Romi.



Portugalski stručnjak veoma cijeni Srbina i veoma je sretan što je ponovo dio njegovog tima. Prema navodima uglednog Sky Sport Italia, Mourinho razmišlja o još jednom veznjaku, a njega je navodno pronašao na drugoj strani Manchestera, onoj plavoj. Naime, riječ je o Ilkay Gundoganu koji ima ugovor sa Manchester Cityjem do kraja sledeče sezone, ali je već sada poznato da se novi neće produžavati. 

Uprava Cityja već sada razmišlja o njegovoj prodaju kako ga sledeće godine ne bi izgubili potpuno besplatno, a sada bi mogli zaraditi minimalno 20 miliona eura. Prema istom izvoru, Gundogan želi da bude dio reprezentacije Njemačke na Svjetskom prvenstvu koje se održava krajem godine u Kataru, ali za to mu je potreban kontinuitet u igri što je pitanje hoće li ga imati na Etihadu.



U minuloj sezoni 31-godišnji veznjak je bio veoma bitan faktor za družinu Pep Guardiole, ali zbog svojih godina je upitan njegov kontinuitet, u najjačoj ligi na planeti, u novoj sezoni. Upravo zbog toga bi se mogao prodati, a Mourinho ga smatra idealnim partnerom uz Matića. Matić je klasični zadnji vezni koji ima izvrstan pregled igre dok je Gundogan itekako opasan pred protivničkim golom, a dokaz za to je 8 golova u Premier ligi minule sezone.

Mourinho ne misli stati nego je siguran da može napraviti iskusan tim koji će biti velika opasnost za velikane iz vrha i da može tražiti svoju šansu bar da odvede Vučicu u Ligu prvaka sledeće sezone.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.